POPOVI ŠTRAJKUJU ILI STVARNO BOLUJU? Sveštenici u Loznici se razboleli gotovo u istom danu

V. Mitrić

03. 12. 2021. u 08:25

U TRI najveće lozničke parohije, u dane osveštavanja vodice uoči Svetog Nikole, ali i drugih slava, sveštenici su - u istom danu - obavestili nadležne da su na bolovanju koje su im otvorili izabrani lekari u Domu zdravlja.

ПОПОВИ ШТРАЈКУЈУ ИЛИ СТВАРНО БОЛУЈУ? Свештеници у Лозници се разболели готово у истом дану

Jedan od hramova u Loznici , Foto V. Mitrić

Niko od njih, srećom, nije inficiran koronom, ali je čudno jer su sveštenici išli da svete vodicu i kad su imali teže tegobe, jer je to za većinu njih ovo vreme kada ubiraju najveće prihode.

Umesto njih, taj posao će sada obavljati kolege iz drugih parohija, ali i crkvenih opština, jer su se, na primer, u Novoj lozničkoj crkvenoj opštini svi sveštenici napismeno izjasnili da, zbog svojih obaveza, ne mogu da menjaju kolegu koju je naprasno otvorio bolovanje. Zato je nužno da dođu i popovi i iz drugih namesništava. Inače, u ovakvim slučajevima, sveštenik na zameni i onaj parohijski dele prihod, što u ovom delu Srbije znači po 1.000 dinara obojici, po svakom domaćinstvu.

Nezvanično se saznaje da su se popovi na bolovanju nedavno suočili sa odlukama episkopa koje im ne odgovaraju, pa je ovo neki vid protesta, odnosno "obustave rada"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri