OBNOVILI STOLETNU SVEČANU SALU: Impozantna prostorija u OŠ „Vuk Karadžić“ u Vršcu sija novim-starim sjajem

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

09. 11. 2021. u 19:54

JEDNA od najlepših i najreprezentativnijih svečanih sala u Vršcu, koja se nalazi na spratu OŠ „Vuk Karadžić“, posle mnogo godina je u potpunosti rekonstruisana i sada konačno sija punim sjajem.

ОБНОВИЛИ СТОЛЕТНУ СВЕЧАНУ САЛУ: Импозантна просторија у ОШ „Вук Караџић“ у Вршцу сија новим-старим сјајем

Grad Vršac

Uz finansijsku podršku lokalne samouprave, koja je u taj projekat uložila 800.000 dinara, saniran je i oslikan strop, parket je hoblovan i izlakiran, stare kaljeve peći su obnovljene, renoviran je i praktikabl, zidovi okrečeni, a postavljeni su i nova rasveta i trakaste zavese.

- Zahvaljujući lokalnoj samoupravi u školi je uređen i prostor za informatički kabinet, kao i deo za korišćenje pametne table – istakla je direktora te obrazovne ustanove Ana Avramović, na svečanosti povodom dana škole, koja je priređena upravo u staroj-novoj svečanoj sali.

Ulaganja u ovu osmoletku tu neće stati, jer je najavljeno da je Grad obezbedio i sredstva za projektovanje fasade i hidroizolacije, čime je konačno započeta neophodna sanacija spoljašnjosti ove stoletne škole.

Prethodno su na najkritičnijim delovima fasade, sa kojih su se ornamenti najčešće odranjali, postavili zaštitne mrežice, kako bi sprečili njeno ponovno obrušavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju