NAGRADA DO NAGRADE: Novi uspesi đaka iz Loznice

V. M.

04. 06. 2021. u 16:03

UČENICA sedmog razreda OŠ "Kadinjača", Lana Đorđić osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz hemije, koje je održano na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

НАГРАДА ДО НАГРАДЕ: Нови успеси ђака из Лознице

Foto: OŠ "Kadinjača"

Među 70 učenika sedmog razreda iz cele Srbije koji su se plasirali na Republičko takmičenje, Lana je pokazala visok nivo znanja i na testu i na praktičnim vežbama, a poseban kuriozitet predstavlja činjenica da je pripremu za takmičenje, što se tiče labaratorijskog dela, morala da obavlja u srednjoj školi " Sveti Sava ", jer kabinet njene škole nema mogućnosti za ovakav vid nastave. Njen mentor i predmetni nastavnik, Jelena Pavlović ističe da Lana pored talenta za prirodne nauke, izuzetno vredan  i savestan učenik, sjajan drug i dobar primer svoj deci.

Plasirala se i na državno takmičenje iz fizike, ali zbog podudaranja termina takmičenja Lana se opredelila da učestvuje na takmičenju iz hemije.

Treba istaći da je  Lana pored prvog mesta na takmičenju iz hemije, osvojila i treće mesto na  Republičkim takmičenju iz matematike, koje je održano 16. maja u Matematičkoj gimnaziji u Beogradu. Nju je za takmičenje spremala nastavnica Vera Petrović.

Kao svestrana ličnost, Lana pohađa i Osnovnu muzičku školu "Vuk Karadžić", tako da je ove školske godine u novembru na Republičkom takmičenju iz teorije muzike osvojila prvo mesto, sa maksimalnim brojem bodova, a njen  predmetni nastavnik iz solfeđa je Dragan Đedović

  Pored brojnih opštinskih i okružnih nagrada učenika ove škole, izdvaja se i učenik šestog razreda Marko Despotović koji je na Republičkom takmičenju iz fizike u Sokobanji 16. maja zauzeo treće mesto, a za takmičenje ga je spremao nastavnik Selimir Lazić.

- Posebno smo ponosni da učenici naše škole i pored otežanih uslova rad zbog pandemije korona virusa, postižu ovakve rezultate - kaže Nada Ostojić, direktorka OS Kadinjača. - Znajući da je deo nastave držan onlajn, da učenici starijih razreda nastavu u školi pohađaju svaki drugi dan u školi i da su mnoge druge nastavne i vannastavne aktivnosti prilagođene novonastaloj situaciji. Znajući da su mnoga takmičenja odložena, jer njihova društva su se izjasnila da u ovakvim uslovima ne žele da se učenici izlažu opasnosti, pa tako nije bilo takmičenja iz biologije, geografije i drugih predmeta, dok su iz nekih, kao što je srpski jezik, organizovali samo za učenike završnih razred, pitamo se koliko bi tek onda naši učenici osvojili nagrada? Moramo istaći da  i učenici osmog razreda na probnom završnom ispitu nisu postigli ništa lošije rezultate, u odnosu na prethodne generacije, kada se nastava odvijala "normalno", a oni su u OŠ "Kadinjača" uvek bili iznad opštinskog, okružnog i republičkog nivoa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!