"U KAMENU SVETLOSTI TRAG": Nova izložba u Prirodnjačkom centru Srbije

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 06. 2021. u 16:59

NOVA gostujuća izložba u Prirodnjačkom centru Srbije Svilajnac pod nazivom „U kamenu svetlosti trag“, koja je organizovana povodom 150 godina saradnje Austrije i Srbije u oblasti geoloških istraživanja, biće otvorena sutra u 10,30.

У KАМЕНУ СВЕТЛОСТИ ТРАГ: Нова изложба у Природњачком центру Србије

Foto: Prirodnjački centar

Izložba je plod saradnje Prirodnjačkog centar Srbije Svilajnac, Austrijskog kulturnog foruma Beograd i Rudarsko-geološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Otvoriće je prof. dr Kristina Šarić sa Rudarsko-geološkog fakulteta, koja je i autorka izložbe, a govoriće i dr Adrijan Fajks iz Austrijskog kulturnog foruma i Predrag Milanović, predsednik opštine Svilajnac.

Prirodnjački centar Srbije godišnje poseti gotovo 100.000 posetilaca, pa se slobodno može reči da se pozicinirao kao lider naučno-obrazovnog turizma u Srbiji. On predstavlja spoj nauke, obrazovanja, kulture i turizma na jedinstven način u ovom delu Evrope. Atraktivnost Prirodnjačkog centra ogleda se u jedinstvu velikog izložbenog prostora sa 9 tematskih izložbi i zabavnog Dino-parka na otvorenom, sa jezerom, vulkanom, igraonicom, restoranom, suvenirnicom i dinosaurusima u prirodnoj veličini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)