BESPLATAN PREVOZ ZA PENZIONERE: Gradsko veće Šapca donelo odluku, olakšaće život najstarijim sugrađanima

V. Mitrić

31. 05. 2021. u 19:09

GRADSKO veće u Šapcu, jednoglasno je, odlučilo da svi sugrađani, u gradskom i prigradskom prevozu na području grada Šapca, u vozilima javnog prevoznika "Duga" Petlovača imaju besplatan autobuski prevoz.

БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Градско веће Шапца донело одлуку, олакшаће живот најстаријим суграђанима

Foto: V. Mitrić

- To je nešto što smo godinama obećavali i sada su stvoreni uslovi za realizaciju - kaže Aleksandar Pajić, gradonačelnik Šapca.

- Smatram da je ovo jedna od krucijalnih odluka, jer će naši sugrađani moći da koriste javni prevoz kako bi upotpunili svoj svakodnevni život. Bez bilo kakvih finansijskih izdataka moći će da se voze sa jednog na drugi kraj grada i da koriste usluge privatnog partnera koji je sa Gradom Šapcem potpisao ugovor o javno-privatnom partnerstvu, a to je "Duga" Petlovača. Svi polasci u toku dana sa neograničenim brojem vožnji biće im dostupni ovom odlukom. Ovo je deo predizbornih obećanja koja smo  počeli da ispunjavamo.

Smanjene su  cene vrtića, počelo je ostvarivanje kapitalne projekte kao što je Fiskulturna sala u Majuru, stižu domaći i strani investitori i proširuju Severozapadnu industrijsku zonu...

- Pored odluke o besplatnom gradskom i prigradskom prevozu na teritoriji grada Šapca, većnici su doneli još dve bitne odluke koje se tiču rebalansa dva budžeta, čiji su prihodi veoma dobri i će biće veći od planiranih za oko 280 miliona dinara do kraja  godine - kaže Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)