SJAJAN DAN ZA NAŠ TENIS NA AO: Srbi četiri od četiri

G. KELIĆ

08. 02. 2021. u 22:19

SRPSKI teniseri su prvi dan Australijan opena završili sa besprekornim učinkom!

СЈАЈАН ДАН ЗА НАШ ТЕНИС НА АО: Срби четири од четири

FOTO: AP/Tanjug

Trijumfe su upisali Novak Đoković nad Francuzom Žeremijem Šardijem (6:3, 6:1, 6:2), Miomir Kecmanović nad Poljakom Kamilom Majhšakom (6:2, 6:4, 6:3), dok je Dušan Lajović, posle maratona u pet setova, bio bolji do Ukrajinca Sergeja Stahovskog (5:7, 6:4, 6:3, 5:7, 6:4). Perfektnom nizu se pridružila i Nina Stojanović, koja je savladala Rumunku Irinu Begu (6:3, 6:4).

KIRJOS: ĐOKOVIĆ JE ČUDAN. NOVAK: NIK JE NEBITAN TIP

NIK Kirjos je uspešno započeo nastup u domovini, pobedom nad Portugalcem Federikom Fereirom Silvom (6:4, 6:4, 6:4). Posle meča je iskoristio priliku da još jednom napadne Đokovića, pošto je srpski teniser pre nekoliko dana rekao da nema poštovanja za australijskog tenisera van terena.

- Više bi imalo smisla da kaže da me ne voli i ne poštuje na terenu. Mislim da se van terena ponašam normalno i kako to dolikuje kada je pandemija u toku. Veoma sam oprezan i odgovoran. Veoma je čudan Novak. Sjajan je teniser, ali ne mogu da dobijam kritike od čoveka koji ide na žurke i provodi se bez majice tokom pandemije - rekao je Kirjos.
Vrlo brzo je stigao i Novakov kratak i precizan odgovor:
- To stvarno ne želim previše da komentarišem, jer on to traži. Neku vrstu pažnje koju mu ja neću dati, jer je ne zaslužuje. Nemam potrebu da sa njim sednem za sto, apsolutno me ne zanima tip.

Najbolji teniser sveta je pohod ka devetoj kruni u Melburnu započeo veoma autoritativno, porazivši francuskog veterana prilično ubedljivo. Đoković je i iz 14. međusobnog okršaja sa Šardijem izašao bez izgubljenog seta, a u drugom kolu će se prvi put u karijeri sastati sa američkim teniserom, Frensisom Tijafoom (64. na ATP listi), koji je bio bolji od Italijana Travalje sa 3-0.

- Osećao sam se sjajno na terenu. Odlično sam započeo meč, naročito sam u gemovima na svoj servis bio dominantan. Svaki udarac koji sam izveo bio je na visokom nivou. Prezadovoljan sam načinom na koji sam otvorio Australijan open. ATP kup je bio odlična priprema, pre ovog meča sam odigrao već četiri i nisam bio previše nervozan - konstantovao je prvi reket sveta, posle prolaska u narednu rundu.

Drugi reket Srbije, Dušan Lajović (26. na ATP) se na početku takmičarske godine ne nalazi u najboljoj formi, što je bilo jasno posle dva poraza tokom ATP kupa, a dodatno je potkrepljeno teško ostvarenim slavljem u pet setova nad Sergejem Stahovskim, trenutno 201. teniserom sveta. Meč od tri i po sata obilovao je mnogim preokretima, a utisak je da je naš igrač mogao mnogo brže da privede dvoboj kraju. Duci će u drugom kolu za protivnika imati Kazahstanca Aleksandra Bublika (45. na ATP listi).

Lajović je na konferenciji za medije naglasio da već duže vreme ima probleme sa žuljem na nozi.

- Meč nije bio lak, pogotovo što sam prethodnih par dana imao problem sa žuljem na nozi. Danas nisam imao bolove. To nije klasična povreda, ali pošto je otvorena rana, potrebno je vreme da zaraste - zaključio je Lajović.

MONFIS ISPAO, PA ZAPLAKAO

FOTO: Printskrin

GAELU Monfisu teško je pala eliminacija na Australijan openu već u prvom kolu, a posle poraza od Finca Emila Rusuvorija - 6:3, 4:6, 5:7, 6:3, 3:6, krenule su mu suze na konferenciji za medije.

- Trenirao sam sa njim prethodne dve nedelje ovde. Samo je igrao svoju igru, ništa bolje od onoga kako uvek igra. To je bilo dovoljno da me pobedi - rekao je Francuz na engleskom jeziku, a kada su počela pitanja na francuskom, Monfis je zaplakao.

Za maksimalan učinak srpskih snaga prvog dana, potrudio se Miomir Kecmanović koji je prilično lako izašao na kraj sa anonimnim Majhšakom, i tako zakazao duel sa Francuzom Adrijanom Manarinom (35. na ATP listi), sa kojim je igrao prošle godine u Kelnu i upisao poraz (3:6, 3:6).

- Mislim da sam solidno odigrao, nisam mnogo prilika davao protivniku. Drago mi je što sam napokon dobio meč ovde u Australiji. Sad sam zaokružio sva prva kola na grend slemovima. Nadam se da ću nastaviti da igram u ovakvom ritmu, da probam da odem što dalje - istakao je Kecmanović.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri