MEDVEDEV UŠAO U ISTORIJU: Uglavnom po lošem, ali na jednoj stvari mu sad zavidi i Marija Šarapova

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

28. 01. 2024. u 16:11

RUSKI teniser Danil Medvedev nije uspeo da osvoji drugu grend slem titulu pošto je u finalu Australijan opena poražen od Janika Sinera sa 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3. Njemu se u Melburnu ponovila situacija iz 2022. godine.

МЕДВЕДЕВ УШАО У ИСТОРИЈУ: Углавном по лошем, али на једној ствари му сад завиди и Марија Шарапова

FOTO: Tanjug/AP

Tada je Moskovljanin protiv Rafaela Nadala takođe imao prednost od 2:0 u setovima, ali ni tada, kao ni sad to vođstvo nije bilo dovoljno da se dođe do trofeja.

Takođe, Medvedevu je ovo bilo šesto finale sa najvećih turnira u "belom sportu" i ima samo jedan pehar do koga je stigao 2021. godine na Ju-Es openu kada je u finalu pobedio Novaka Đokovića sa 6:4, 6:4, 6:4.

Vredi pomenuti i to da je Rusu ovo bio prvi meč za trofej na grend slemu, a da ne igra protiv Nadala ili Đokovića. Ni to mu nije pomoglo da slavi.

Danil je na terenu u Melburnu proveo čak 31 set što je najviše u Open eri, i samo je jedan meč dobio sa maksimalnih 3:0 (treće kolo protiv Feliksa Ože-Alijasima).

Desila mu se, na kraju krajeva, i jedna lepa stvar:

Sa zarađenih 1,1 milion dolara od učešća u finalu, od tenisa je inkasirao 39,2 miliona i tako nadmašio Mariju Šarapovu (38,7).

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave