SJAJNI KECMANOVIĆ DONEO PREDNOST SRBIJI: "Orlovi" poveli, čeka se Đoković za overu finala

Č. V./N. Rašić

25. 11. 2023. u 14:40 >> 12:54

SRBIJA je došla do prednosti protiv Italije u polufinalu Dejvis kupa, zahvaljujući Miomiru Kecmanoviću koji je pobedio Lorenca Muzeti sa 6:7(7), 6:2, 6:1.

СЈАЈНИ КЕЦМАНОВИЋ ДОНЕО ПРЕДНОСТ СРБИЈИ: Орлови повели, чека се Ђоковић за оверу финала

Foto: EPA-EFE/Jorge Zapata

Bio je ovaj duel jako važan, ali 55. igrač sveta opet je baš kao i pre dva dana protiv Džeka Drejpera pružio fantastičnu partiju i približio "orlove" velikom finalu ovog reprezentativnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ: DEJVIS KUP, SRBIJA - ITALIJA: Nestvarni "orlovi" na korak od finala, Đoković protiv Sinera za istoriju

Meč je idealno počeo za Mišu, odmah je napravio brejk i tu prednost je čuvao sve do 10. gema kada je servirao za vođstvo. Ipak, odlično je tada odigrao 27. reket planete i uspeo da vrati izgubljeno. Velika borba se nastavila u finišu seta, pa je taj deo susreta morao da bude rešen u taj-brejku.

U 13. gemu viđen je pravi rolerkoseter. Miša je poveo sa 1:3, Italijan je potom došao do 5:3, a onda iskoristio treću set loptu i doveo "azure" do prednosti.

Nije to sve pokolebalo Kecmanovića koji je nastavio da crta po terenu u dvorani "Martin Karpena". Drugi segment meča je bio izjednačen do 2:2, a onda je Srbin prebacio u veću brzinu i vezao četiri gema i tako izjednačio rezultat.

Nastavio je momak iz Beograda i u trećem setu da melje rivala. Serija vezanih gemova se povećala na devet i tek tada ju je prekinuo momak iz Karare. Koliko je Miomir bio dominantan najbolje se videlo u tome da je rivalu u drugom i trećem setu prepustio ukupno tri gema.

Sada najbolji teniser sveta Novak Đoković ima priliku da pobedom nad četvrtim reketom planete Janikom Sinerom odvede našu zemlju u veliko finale ovog takmičenju.

Treći set: Kecmanović - Muzeti 6:7(7), 6:2, 6:1

6:1 - Srbija je povela sa 1:0 i sada Novak Đoković ima meč loptu da odvede Srbiju u velikom finalu.

5:1 - Muzeti je prekinuo seriju od devet vezanih gemova srpskog igrača. Ipak, čini se da je to slaba uteha za 27. igrača planete, pošto Miša servira za pobedu.

5:0 - Nije pauza usporila Kecmanovića. Dobio je još jedan gem sa nulom i veoma je blizu osvajanja prvog boda za našu selekciju u polufinalu Dejvis kupa.

4:0 - Briljira Srbin, napravio je još jedan brejk i sada su "orlovi" jako jako blizu da dođu do početne prednosti u polfuinalu Dejvis kupa. Ipak, meč će na kratko biti prekinut da bi se italijanskom teniseru ukazala pomoć.

3:0 - Još jedan furiozan gem za Kecmanovića. Opet protivniku nije dozvolio da osvoji nijedan poen i ukoliko zadrži ovakav fokus i stav meč će ubrzo biti završen.

2:0 - Nastavlja sa fantastičnim tenisom 55. igrač sveta, pošto je napravio novi brejk i to veoma autoritativno - bez izgubljenog poena. Srbija je sve bliža vođstvu od 1:0.

1:0 - Dobro je Miomir počeo treći set. Vezao je peti gem i sada je psihološka prednost na njegovoj strani. Bilo je 15:30 za Italijana, no naš igrač mu nije dozvolio da dođe do brejk prilika.

Drugi set: Kecmanović - Muzeti 6:7(7), 6:2

6:2 - Još jedan brejk napravio je Kecmanović i izjednačio rezultat. Treći set odlučiće da li će Srbija ili Italija povesti u ovom polufinalu.

 

5:2 - Uspeo je naš teniser da potvrdi brejk i sada je veliki pritisak prebačen na Italijana.

4:2 - To se čekalo! Prvi do brejka u drugom setu stiže Miomir Kecmanović. Iz velike defanzive Srbin je uspeo da pošalje forhend paralalu iz trka, Muzeti je došao do loptice, ali ju je poslao u mrežu. Sada je sve u rukama Beograđanina kada je drugi set u pitanju.

3:2 - Imao je Lorenco 15:30, no Miša je zaigrao napadački i uspeo je da veže tri poena opet vrati prednost u drugom segmentu.

2:2 - Italijan je dobio još jedan gem i to bez mnogo problema, rivalu je prepustio samo jedan poen. Vredi pomenuti da je trenutni odnos u asevima 7:3 u korist momka iz Karare.

2:1 - Mnogo mora da se radi za svaki poen. Ipak, Srbin ne pada i to je najbitnije. Za sada je u prednosti u drugom setu.

1:1 - Pun je samopouzdanja Muzeti i sjajno igra pasing šotove. Veoma dobro igra i 55. igrač planete, ali to očigledno nije dovoljno, bar ne za sada.

1:0 - Bilo je važno da Miša dobro počne drugi set i to je uradio. Nije prepustio rivalu nijedan poen.

Miomir Kecmanović/Foto: EPA-EFE/Daniel Perez

Prvi set: Kecmanović - Muzeti 6:7(7)

6:7 - Neverovatan taj-brejk. Poveo je Kecmanović 3:1, Muzeti je potom osvojio četiri vezana poena. Potom i došao do dve set lopte koje nije iskoristio, ali jeste treći i posle 73 minuta igre dobio je prvi set. Zanimljivo, ovo je njihov peti odigrani set i Srbin još uvek nije dobio nijedan.

6:6 - Treći set na ovom turniru igra 55. na ATP listi i u svakom se igrao taj-brejk. Prethodna dva je dobio u duelu sa Džekom Drejperom.

5:6 - Bila je prilika za brejk, ali Kecmanović nije uspeo da ga napravi i bilo je blizu da servira za set, ali umesto toga serviraće da u njemu ostane.

5:5 - Nije uspeo Miša da odservira za set. Prvi put na ovom takmičenju izgubio je svoj servis. Momak iz Karare je odigrao dobar gem i nagrađen je izjednačenjem. Velika borba u prvom setu se nastavlja.

5:4 - Servis se spasao Muzetija u ovom gemu u kome je bilo 15:30. Uspeo je da produži set, ali će u 10. gemu Kecmanović servirati za 1:0.

FOTO: N. Rašić

5:3 - Odličan gem za Beograđanina. Nije dozvolio rivalu nijedan poen i došao je na korak od osvajanja prvog seta.

4:3 - Podigao je malo nivo igre Italijan i održava korak za Srbinom koji ipak i dalje čuva prednost brejka. Lepim volejem na mreži sedmi gem je okončao 27. teniser sveta.

4:2 - Prvi problem sa kojim se suočio Kecmanović na ovom Dejvis kupu. Suočio se sa prvom brejk loptom. Ipak, uspeo je da se izvuče i zarži prednost stečenu u prvom gemu.

3:2 - Ponovo je pretio srpski teniser. Muzeti nije baš dobro servirao, međutim sjajnim forhendima je to neutralisao Muzeti i dolazi do drugog gema.

3:1 - Sjajna igra Kecmanovića. Fenomenalnim drop šotovima je poremetio Italijana i sa samo jednim izgubljnim poenom stigao do novog gema.

2:1 - Muzeti je uspeo da dođe do prvog gema na ovom meču. Srbin je bio itekako opasan, imao je dve brejk lopte ali nije uspeo ponovo da oduzme servis italijanskom teniseru.

2:0 - Nakon brejka, bez većih problema Kecmanović je uspeo da osvoji i svoj servis. Protivniku je dozvolio samo jedan poen.

1:0 - Miomir Kecmanović odmah na startu meča pravi brejk! Prvi poen na meču je uzeo Muzeti, zatim Srbin vezuje četiri poena i stiže do prvog gema na meču.

Počeo je meč između Kecmanovića i Muzetija.

11:10 - Pogledajte kako su se zagrevali Novak Đoković i Miomir Kecmanović uoči svojih duela protiv Italijana.

Uoči meča:

"Orlovi" su predvođeni najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem u četvrtfinalu pobedili Veliku Britaniju (2:0) i sada će protiv "azura" pokušati da izbori finale ovog takmičenja.

Selektor naše reprezentacije Viktor Troicki odlučio je da prvi susret igra Miomir Kecmanović (55. na ATP listi) koji je bio sjajan protiv Džeka Drejpera kada je Srbiji doneo važan poen u prošloj rundi nadmetanja.

Sa druge strane Filipo Volandri je odredio Lorenca Muzetija da bude protivnik nešem teniseru. To će biti njegov prvi nastup u Malagi, pošto je protiv Holandije nastupao Mateo Arnaldi.

Oni su se do sada sastali dva pputa i Miša je doživeo poraze, s tim što nije uzeo nijedan set 27. reketu planete.

Drugi meč između Srbije i Italije odigraće Novak Đoković i Janik Siner. Biće to prava poslastica za teniske sladokusce.

Ukoliko posle dva singl duela rezultat bude 1:1 o putniku u finalu odlučiće dubl koji "orlovi" do sada nisu igrali u Malagi.

Podsetimo, prvi finalista je selekcija Australije koja je u petak sa 2:0 pobedila Finsku.

BONUS VIDEO: Presidental boks u "Palati sportova" u Malagi

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave