ŠTA, KAKO I KADA? Evo sa kim će Novak Đoković igrati polufinale Završnog mastersa

Novosti online

17. 11. 2023. u 09:22

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, plasirao se u polufinale završnog turnira u Torinu, posle pobede Janika Sinera nad Holgerom Runeom.

ШТА, КАКО И КАДА? Ево са ким ће Новак Ђоковић играти полуфинале Завршног мастерса

FOTO: Tanjug/AP

Drama u „zelenoj grupi“ je okončana i sada je jasno da je Novak Đoković drugi, a Janik Siner prvi, ali drama nije gotova u „crvenoj grupi“ jer šanse za prolaz dalje osim Danila Medvedeva i Karlosa Alkaraza ima i Saša Zverev.

Pažnja srpskog asa biće usmerena na prvoplasiranog u toj grupi, jer će to biti njegov rival u polufinalu, ali to ne može da bude Zverev koji ima šansu da obezbedi „samo“ drugo mesto.

Rasplet u ovoj grupi kao i Novakov protivnik biće poznat posle 20.30. Najpre u 14.30 na teren izlaze Medvedev i Alkaraz, a potom od 20.30 Rubljov i Zverev. Ono što je jedino sigurno jeste da Andrej nema nikakve šanse za prolaz ni u slučaju pobede.

Evo ostalih scenarija:

- Ako Alkaraz pobedi Medvedeva, a Rubljov pobedi Zvereva, Karlos je prvi, a Danil drugi u grupi.

- Ako Medvedev savlada Alkaraza, a Rubljov Zvereva, Danil je prvi, a Karlos drugi u grupi.

- Ako Medvedev pobedi Španca, a Saša savlada Rubljova, Rus je prvi, a Zverev drugi u grupi i u tom slučaju drugi reket sveta je eliminisan.

- Ako Alkaraz Medvedeva pobedi u dva seta, a Zverev Rubljova u dva ili tri seta, prvi je Karlos, drugi je Danil.

- Ako Alkaraz Medvedeva pobedi u tri seta, a Zverev u dva ili tri savlada Rubljova, prvi u grupi će biti Medvedev, a drugi Alkaraz.

Najveće šanse prema ovim kalkulacijama za prvo mesto ima Danil Medvedev, međutim, i dalje je sve otvoreno i sve je moguće. Ono što je izvesno je da je ruskom asu dovoljan set kako bi obezbedio susret sa Novakom.

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave