DRAMATIČAN RASPLET: Novak Đoković u polufinalu Završnog mastersa! Siner i Rune obradovali Srbina, da li će i Medvedev i Alkaraz?

Novosti online

16. 11. 2023. u 23:44 >> 23:46

Novak Đoković će igrati u polufinalu Završnog mastersa "Torino 2023", a za to je strepeo iako je pobedio rezervistu Huberta Hurkača u svom poslednjem meču u grupnoj fazi.

ДРАМАТИЧАН РАСПЛЕТ: Новак Ђоковић у полуфиналу Завршног мастерса! Синер и Руне обрадовали Србина, да ли ће и Медведев и Алкараз?

FOTO: Tanjug/AP

Taj trijumf, posle pobede nad Holgerom Runeom, pa poraza od Janika Sinera, nije sam po sebi bio dovoljan da Nole prođe među četvoricu najbolji na "ATP finalu", kako je zvaničan naziv poslednjeg turnira ATP turneje u ovoj godini. Za plasman u polufinale moralo je da se desi da Siner savlada Runea.


I, upravo to se desilo u meču četvrog i osmog tenisera sveta, ali tek posle velike drame - konačan rezultat glasio je 6:2, 5:7, 6:4 za Italijana.

Zadovoljni Janik Siner tokom meča sa Holgerom Runeom na "ATP finalu" - završnom mastersu u Torinu / FOTO: Tanjug/AP


Da je Danac bilo kojim rezultatom savladao domaćeg takmičara, njih dvojica bi otišla dalje, no Janik Siner nije hteo da se igra igre "hajde da napakostimo Noletu".


Janik Siner nije hteo da se igra igre "hajde da napakostimo Noletu", fantastičnim nastupom je osvojio prvi set, ali u dosta zanimljivijem drugom (a napetom i pored povrede koju je Rune doživeo, istina lakše) Danac je uzvratio udarac. Kulminacija uzbuđenja je bila u desetom gemu, kada je Siner servirao, rival poveo sa 0:40, Italijan spasao dve brejk lopte, ali kod treće - pogrešio.


Treći set je, dakle, odlučivao. A u njegovom trećem gemu viđena je i prava mala svađa između Runea i sudije Oreli Ture, koja danskom teniseru nije dozvolila zatraženi "čelendž", smatrajući da je zakasneo. Posle skoro minut prepirke, meč je nastavljen, a vrlo neizvesnu borbu u tom gemu (trajao 13 minuta) dobio je Holger Rune - posle dve spasene brejk lopte.

Holger Rune i Oreli Turte u svađi tokom meča Danca i Janika Sinera u Torinu / FOTO: Tanjug/AP

Spasao je potom još jednu, onda na 4:3 prokockao svoju, pa je meč ušao u triler-finiš.

No, u toj završnici, italijanski teniser je bio poslednji koji je osokoljen malim, ali vrlo važnim uspehom: spasena brejk lopta ohrabrila je Sinera da zaigra agresivnije, pa je nekako naprasno poveo sa 0:40 na servise Danca. Rune je spasao dve od tri uzastopne brejk šanse rivala, ne i poslednju, te je Janik Siner došao u priliku da servisima obezbedi pobedu i, time, eliminiše Holgera Runea a u polufinale "povede" Đokovića.

Upravo je to i uradio.

Ima još misterija...

U ovom trenutku se ipak ne zna ko će s kim uopšte igrati u subotu. Ni izbliza.

Naime, u drugoj grupi ostalo je da se u petak, u okviru 3. kola, sastanu Karlos Alkaraz - Danil Medvedev, kao i Aleksander Zverev - Andrej Rubljov, a od njih je jedino Rubljov bez šansi da prođe dalje, jer ima dva poraza. Na tabeli vodi Medvedev sa dva boda i 4:0 u setovima, Alkaraz ima bod i 3:2 u setovima, a Zverev takođe bod, ali 2:3 (Rubljov je na "nuli", uz 0:4).


Medvedev je sigurni polufinalista, no da li će ostati prvi u grupi i tako igrati sa drugoplasiranim iz "zelene grupe", Đokovićem, zavisi od toga kojim rezultatom će se završiti njegov meč s Alkarazom.


Evo i svih mogućnosti:

Kalkulacije - crvena grupa - s kim igra Novak Đoković u polufinalu?

1) Ako Zverev izgubi od Rubljova, onda pobednik meča Alkaraz - Medvedev osvaja prvo mesto (i igra protiv Đokovića) a poraženi će biti drugi i igra sa Sinerom u polufinalu;


2) Ukoliko Zverev pobedi Rubljeva bilo kojim rezultatom, a Medvedev Alkaraza bilo kojim rezulatom, onda je Medvedev prvi (i igra protiv Đokovića), a Zverev drugi u grupi (i odmeriće snage sa Sinerom).


3) Ako Alkaraz dobije Medvedeva u dva seta, a Zverev Rubljova bilo kojim rezultatom, onda je Alkaraz prvi u grupi (pa će protiv Novaka igrati u polufinalu), a Medvedev drugi (i igra sa Sinerom).


4) Ako Alkaraz dobije Medvedeva u tri seta, a Zverev Rubljova bilo kojim rezultatom, onda je Medvedev prvi (i igra sa Noletom), a Alkaraz drugi (pa mu sledi meč sa miljenikom domaće publike, Sinerom).

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)