HRABRO DO POBEDE: Srpske teniserke u Kraljevu protiv Rumunki u plej-ofu Bili DŽin King kupa

G. ĆIROVIĆ

07. 11. 2023. u 16:38

Treći put za minulih sedam godina Kraljevo će 10. i 11. novembra biti domaćin ženskoj teniskoj reprezentaciji Srbije.

ХРАБРО ДО ПОБЕДЕ: Српске тенисерке у Краљеву против Румунки у плеј-офу Били Џин Кинг купа

G.Šljivić

U kraljevačkoj hali sportova kraj Ibra srpske teniserke – Aleksandra Krunić, Natalija Stevanović, Lola Radivojević, Mia Ristić i Katarina Kozarov u plej-ofu Bili Džin King kupa za rivala će imati nacionalnu selekciju Rumunije i pokušati da eventualnim trijumfom izbore plasman na finalno nadmetanje najznačajnijeg reprezentativnog takmičenja.

Pod budnim okom selektora Dušana Vemića i stručnog štaba, naše teniserke već su odradile par treninga na šljaci dvorane u Kraljevu i spremno očekuju duel protiv Rumunki.

- Ostaje nam još četiri treninga da se potpuno naviknemo na uslove i podlogu. Sezona je bila duga, niko nije najsvežiji, ali je najvažnije da su devojke koje su tu zdrave. Imamo iskustvo u Aleksandri i Nataliji, mladost u Miji i Loli, tu je i Katarina koja je uvek spremna da pomogne reprezentaciji, i uveren sam da će hrabro predstaviti našu zemlju – rekao je selektor Vemić.

G.Šljivić

Dušan Vemić

Ženska teniska reprezentacija Srbije u Kraljevu je, u sklopu nekadašnjeg FED Kupa, do sada odigrala dva meča i doživela oba poraza, najpre od Španije, a potom i od Kanade. U taboru naše reprezentacije se nadaju da će uz podršku sa tribina protiv Rumunije prekunuti tu tradiciju i zabeležiti pobedu kraj Ibra.

G.Šljivić

Trening reprezentacije Srbije

- Verujem da će domaća publika biti taj odlučujući faktor, vetar u leđa našim devojkama i pozovam navijače da u što većem broju dođu na meč – poručio je selrektor Srbije.

NEMA FAVORITA

RUMUNSKI selektor Oria Tekau nije želeo da otkriva karte pred meč sa Srbijom ističući da u ovakvim duelima nema favorita.

- Očekujem dobar tenis i nadam se našoj pobedi. Dan pred žreb doneću odluku koje igračice će se suprotstaviti Srbiji – rekao je rumunski selektor ne želeći da otkrije da li računa na Anu Bogan, ali i ne propuštajući priliku da pohvali čuveno, tradicionalno gostoprimstvo Kraljevčana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)