KAKO SU UNIŠTILI SIMONU HALEP: Muratoglu šokiran odlukom da Rumunki zabrane igranje tenisa

Novosti online

13. 09. 2023. u 13:35

Poznati trener Patrik Muratoglu saopštio je da je izuzetno šokiran odlukom Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA), koja je na četiri godine suspendovala rumunsku igračicu Simonu Halep zbog kršenja antidoping pravila.

КАКО СУ УНИШТИЛИ СИМОНУ ХАЛЕП: Муратоглу шокиран одлуком да Румунки забране играње тениса

Simona Halep foto AP

ITIA je navela da je Simona Halep namerno prekršila antidoping pravila, zbog čega je suspendovana na četiri godine. Rumunska teniserka je optužena za dva doping prekršaja. Ona je na prošlogodišnjem Ju-Es openu bila pozitivna na zabranjenu supstancu, a potom je u maju optužena i zbog nepravilnosti u njenom biološkom pasošu.

"Ne mogu da verujem u odluku koju je ITIA donela u slučaju Simone Halep. Izuzetno sam šokiran zbog ponašanja jedne organizacije, koja bi trebalo da se ponaša fer prema igračima i pokušava da utvrdi istinu. Bio sam sa Simonom dva dana na saslušanju i ne mogu da verujem da je Tribunal doneo ovakvu odluku na osnovu dokaza i argumenata, koje sam čuo", naveo je Muratoglu, koji je trener rumunske teniserke.

On je najavio da će Simona Halep da se žali na ovu odluku Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

"Nadam se da će Simona da pobedi na CAS-u, koji je jedini tribunal koji nije pod kontrolom ITIA. Nadam se da će VTA, ATP i PTPA da daju sve od sebe da promene sistem koji uništava karijere nevinih ljudi", zaključio je Muratoglu u objavi na društvenim mrežama.

Halep je bila privremeno suspendovana od oktobra 2022. godine. Njena suspenzija će trajati do šestog oktobra 2026. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave