NOVAK ĐOKOVIĆ SJAJNO OTVORIO AUSTRALIJAN OPEN Fantastično izdanje Srbina, prekrstio se, pa očitao Špancu lekciju

Александар Илић
Aleksandar Ilić

17. 01. 2023. u 14:40 >> 14:40

NOVAK Đoković plasirao se u drugu rundu Australijan opena nakon što je savladao Roberta Karbaljesa Baenu rezultatom 3:0 (3:6, 4:6, 0:6). Španac je danas igrao preko granica svojih mogućnosti i može da se kaže - odigrao je meč karijere, ali nije to bilo dovoljno za podvig protiv Srbina koji je izašao po prvi put nakon godinu dana na "svoj" "Rod Lejver".

НОВАК ЂОКОВИЋ СЈАЈНО ОТВОРИО АУСТРАЛИЈАН ОПЕН Фантастично издање Србина, прекрстио се, па очитао Шпанцу лекцију

Tanjug/AP

Deo navijača pribojavao se kako će Novak Đoković biti prihvaćen od strane navijača u Melburnu, a oni su devetostrukog osvajača turnira u Australiji dočekali sa puno ljubavi.

Jedan od najzanimljivijih trenutaka u meču viđen je u drugom setu kada je Novak Đoković ubacio nešto što retko ubacuje. Loptica je udarila u mrežu, odlučila da pređe na drugu stranu. Srbin je pogledao ka nebu, podigao prst i prekrstio se!

Odmah po izlasku na teren Đoković je dočekan ovacijama, a tako je praćen i svaki njegov potez na terenu. Na trenutke atmosfera je bila kao na mečevima Dejvis kupa.

Na startu prvog seta obojica su servirali odlično i publici dali razloga za oduševljenje. U petom gemu Španac je čak imao tri brejk lopte, ali nije iskoristio greške Novaka Đokovića koji je potom došao do 12 vezanih poena, pritom i brejka koji je do kraja seta čuvao, a osvojio ga je za 42 minuta.

Tanjug/AP

Na startu drugog seta odmah je Novak Đoković imao brejk loptu. Uspeo je da je spase i dođe do uvodnog gema. Jedna zanimljiva scena viđena je u petom gemu drugog seta. Đoković je pogodio vrh mreže, lopta je prešla na drugu stranu. Pogledao je ka nebu i prekrstio se, nakon toga podigao je prst ka nebu.

Nije bilo brejka u prvih šest gemova. Obojica su čuvali servise, a Španac je igrao daleko iznad svojih mogućnosti. U sedmom je tri puta igrano izjednačenje, pritiskao je Srbin na servis rivala, na kraju uspeo je i da dođe do brejka!

U narednom ga je i potvrdio. Servirao je Španac za ostanak u prvom setu, a uspeo je samo da ga produži za jedan gem, jer je Đoković već u narednom upisao 2:0 u setovima.

Na startu trećeg seta Đoković je delovao znatno motivisaniji, te je odlučio da "ubaci u petu". Dobio je tri brejk lopte odmah na startu. Iskoristio je prvu. U nastavku je potvrdio brejk, a pitao se za sve i u trećem gemu, gde je još jednom napravio brejk, iskoristio je drugu od tri brejk lopte, te nakon 12 minuta imao je 3:0.

Tanjug/AP

Probudila se u nastavku srpska "zver", te je Španac mogao samo da mu na mreži pruži ruku nakon impresivne igre u trećem setu.

ĐOKOVIĆ - KARBALjES BAENA 6:3, 6:4 6:0

6:0 - U istom ritmu je i završio Đoković meč. Tri brejk lopte, iskoristio je prvu.

5:0 - Novi gem u kojem Novak ima dve brejk lopte. Koristi drugu brejk loptu. Servirao je Španac, Novak neverovatno riternirao i pogodio samu liniju.

4:0 - Probudila se zver, Novaku ne može da parira u ovim trenucima Španac. Dvanaest vinera Đoković je imao u trećem setu, naspram nijednog rivala.

3:0 -BREJK!  Ima Novak ponovo tri brejk lopte. Prvu nije iskoristio.

2:0 - Potvrdio je Đoković brejk, sada se na terenu za sve pita on.

1:0 BREJK! "Nulom" na servis rivala Đoković je osvojio brejk. Deluje odlično, kreće se znatno bolje nego u prva dva, čini se da je zadnja loža "legla" na svoje mesto. Bolje trči, više se kreće...

DRUGI SET 6:4

6:4 - Đoković je odservirao as na početku gema. Gleda rival ka svom boksu, odmahuje glavom u neverici, ali Đoković sjajno servira u trećem setu. Tri set lopte za Novaka, koristi prvu.

5:4 - Uspeva Španac da produži set, servirao je još jednom dobro, nije se mnogo trošio, ali sada je na servisu Srbin.

5:3 - Nakon osvojenog brejka Đoković se nije mnogo trošio na servis. Ponovo je pokazao da ume da smečuje. Na kraju, uspeo je Novak da potvrdi brejk.

4:3 - Nestvarna razmena od 28 udaraca na 15:15 obojica su izmamljivali uzdahe navijača, a skraćenom loptom slomio je ritam rivala Đoković, da bi posle i poentirao. Odgovorio je Španac asom. Usledio je potom još jedan. Divno, izašao je Đoković na mrežu, izgradio poen - izjednačenje. I trećem izjednačenju Srbin uspeva da dođe do brejk lopte.

3:3 - Đoković je došao do tri gem-lopte, nije iskoristio prvu, jeste drugu. Lako je došao do gema.

2:3 - Pogodio je lopticom vrh mreže Novak, ona je prešla na polovinu rivala, a Novak je pogledao ka nebu, odlučio da se prekrsti i zahvali Bogu na tome. Uveo je Đoković gem u igru na razliku. Sačuvao je Španac servis.

PROČITAJTE JOŠ: SRAMOTNO! Dvolični Australijanci, Novak Đoković "dočekan raširenih ruku", a ne prenose njegove mečeve

2:2 - Đoković dobija naredni gem nakon velike borbe.

1:2 - Momak rođen na Tenerifama ne pamti da je u karijeri ovako servirao. Španac dolazi do tri gem-lopte, spasava prvu Đoković. Nekada osmi junior sveta, nikada do sada nije bio u top 70. Još jednom servisom dolazi do gema.

FOTO: Tanjug/AP

PROČITAJTE JOŠ: NESVAKIDAŠNjA SITUACIJA: Đoković tokom meča hitno otrčao sa terena... (VIDEO)

1:1 - Velika borba u drugom gemu. Loše je odigrao Đoković na mreži, Španac je uspeo da spreči dve gem-lopte - izjednačenje. Na kraju, Đoković as udarcem upisuje prvi gem.

0:1 - Duga razmena obeležila je početak drugog seta, a poznato je da srpski as to voli. Iskusio je i Karbaljes Baena zbog čega treba to da izbegava. Na startu odmah brejk lopta za Đokovića.

Tanjug/AP

PRVI SET 6:3

6:3 - Đoković potom još jednim servisom sa "nulom" dobija prvi set.

5:3- Novim loptama servira Španac. Okuražio se Karbaljes Baena, igra preko granica svojih mogućnosti, a zbog pogođene linije tapšao je i Đoković. Nakon toga dve gem-lopte za Baenu. Prvu iskoristio nije. Drugu jeste. Sada će Đoković servirati za prvi set.

FOTO: Tanjug/AP

5:2 - Neverovatno, serija se nastavila i u ovom gemu, 12 vezanih poena Đokovića. Ipak, do 13 nije došao. Imao je tri gem-lopte, rival spasava prvu. Sada i drugu Baena spasava, ne i treću, usledio je dobar servis koji nije uspeo da isprati Karbaljes Baena koji će servirati za ostanak u prvom setu

4:2 - Nastavlja Novak u istom ritmu. Osvaja osmi poen u nizu, sada on ima tri brejk lopti. BREJK! 

3:2 - Ko je ovo mogao da očekuje nakon prva dva gema na servis Srbina. Tri vezane brejk lopte ima Roberto Karbaljes Baena. Đoković savršeno servira, potom izlazi na mrežu i spasava prvu brejk loptu. Ono što brine jeste da Đoković ima šest neiznuđenih grešaka u pet gemova. Ipak, još jednom je igrao na sigurno i servisom spasio brejk loptu, a potom i treću. Vezao je četiri poena Srbin i došao do gem prilike koju još jednom koristi sjajnim servisom!

2:2 - Novi dobar gem na servis Karbaljesa Baenu, imao je dve gem-lopte, kada je krenuo da radi odličan ritern Đokovića, dva puta se Srbin branio od fantastičnih smečeva, prvi put je odbranio, a nakon toga poslao lopticu u mrežu - izjednačenje. Od sigurnog gema Baena je došao do situacije da mora da spasava brejk loptu. Promašio je potom polje Novak, poslao je loptu daleko iza linije.

2:1 - Na svoj servis Novak Đoković odlično igra, Karbaljes Baena isto tako dobro riternira, ali ipak kontrolu ima Srbin.

PROČITAJTE JOŠ: AUSTRALIJA DOČEKALA SVOG "KRALjA": Đoković je ovako dočekan na Rod Lejver arenu pred prvi zvanični meč

1:1 - Dobio je Španac bez većih problema uvodni gem.

1:0 - Novak Đoković dočekan je ovacijama na stadionu "Rod Lejver", a prvi poen na svoj servis osvojio je takođe uz oduševljenje publike. Odmah na startu dve gem-lopte za Srbina. Iskoristio je prvu.

Tanjug/AP

Tanjug/AP

Mečevi su nešto ranije prekidani zbog prevelike vrućine, a tokom popodnevnih termina organizatori imaju drugi problem - jaka oluja pogodila je Melburn.

Foto: AP

Novak je nedugo pred početak meča izašao na zagrevanje, a i sada mu je butina bila bandažirana.

Novak Đoković imao je 2022. godine dosta problema u Australiji. Prvo mu je odbijena viza data na osnovu medicinskog izuzeća, držan je u hotelu za migrante, a potom je i deportovan iz zemlje u kojoj je do sada devet puta osvajao grend slem.

Ipak, trijumfalno je Novak završio sezonu osvajanjem završnog mastersa, a počeo novu trofejom u Adelejdu. Tamo je dočekan na fantastičan način, a navijači su svoju ljubav ka Srbinu pokazali i na egzibicionom meču sa Nikom Kirjosom pred punim tribinama "Rod Lejver" arene.

Najbolji teniser Srbije pohod ka jubilarnoj desetoj tituli u Melburnu počinje duelom sa Špancem Robertom Karbaljesom Baeneom koji je trenutno 75. teniser na listi.

Srpski i španski teniser su se do sada samo jednom sreli na terenu u avgustu 2019. godine na Ju-Es openu, kada je ubedljivo sa 3:0 pobedu odneo Novak Đoković.

Novakovog protivnika detaljnije možete da upoznate u posebnom tekstu.

Čelnici Australijan opena zabranili su ruske i beloruske zastave tokom turnira, iako su pre početka istog dozvolili nošenje na stadionu pod uslovom da ih ne koriste i ne ometaju igru.

BONUS VIDEO: Aleks Koreča za Novosti o "velikoj trojci": Ono što su uradili ravno je čudu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna