ZABRANA RUSIMA I BELORUSIMA: Šokantna odluka čelnika Australijan opena

Novosti online

17. 01. 2023. u 08:33

Teniski savez Australije je zabranio isticanje ruskih i beloruskih zastava na Australijan openu posle žalbe koju je uputio ambasador Ukrajine u Australiji i Novom Zelandu Vasil Mirošničenko.

ЗАБРАНА РУСИМА И БЕЛОРУСИМА: Шокантна одлука челника Аустралијан опена

Foto AP

Potpuno skandalozna odluka doneta je posle meča prvog kola u ženskom delu turnira između Ruskinje Kamile Rahimove i Ukrajinke Katarine Bajndl.

Tokom duela na tribinama je bilo navijača Ruskinje koji su istakli zastavu Rusije, a jedan od njih je nosio i majicu u bojama zastave.

To je primetio ukrajinski ambasador i hitro uputio protest Teniskom savezu Australije koji je podlegao pritisku.

- Zastave Rusije i Belorusije su zabranjene na terenima Australijan opena. Naša inicijalna odluka je bila da navijači mogu da ih nose, ali da ih ne koriste da bi remetili igru. Imali smo incident gde je zastava postavljena unutar terena. Zabrana odmah stupa na snagu - navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Australije.

Ruska zastava se našla na terenu i tokom meča između Danila Medvedeva i Markosa Girona, američkog tenisera, ali nikome to nije zasmetalo, sve dok se nije pojavila ukrajinska strana i uputila žalbu.

Posle startne pobede o tome je govorila beloruska teniserka Arina Sabalenka.

- Ako se neko oseća bolje zbog toga... Ja bih volela da se sport i politika razdvoje. Nemam nikakvu kontrolu nad time, šta mogu da kažem? Doneli su takvu odluku. Nema zastava? U redu, nema zastava - navela je Sabalenka.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)