ĐOKOVIĆ U FINALU ADELEJDA! Sjajni Srbin "razbio" Medvedeva, zbog jednog poteza su svi skandirali Noletovo ime!

A. I.

07. 01. 2023. u 12:48 >> 12:49

NEVEROVATNI Novak Đoković je u prvom finalu u 2023. godini. Na turniru Adelaidu Srbin je uspeo da uprkos povredi koju je zadovbio savlada Danila Medvedeva rezultatom 2:0 (6:3, 6:4)

ЂОКОВИЋ У ФИНАЛУ АДЕЛЕЈДА! Сјајни Србин разбио Медведева, због једног потеза су сви скандирали Нолетово име!

Tanjug/AP

Novak Đoković i Danil Medvedev sastali su se u Adelaidu na pravoslavni Božić, a Srbin je uspeo da nakon godinu dana obezbedi mesto u finalu nekog turnira u Australiji.

Počeli su silovito obojica na svoj servis. Đoković je u uvodnim gemovima rivalu dao samo jedan poen, uz siguran prvi servis. Na drugoj strani slično je igrao i ruski teniser.

Tako je bilo do četvrtog gema kada je Đoković uspeo da napravi brejk. Tada je imao prvi as Rus, a potom i prvu duplu servis grešku, iskorisito je to Srbin da povede, a u narednom gemu i da potvrdi brejk.

Tanjug/AP

Situacija koja je zabrinula navijače Novaka Đokovića viđena je u sedmom gemu. Nezgodno je proklizao Đoković, nakon čega se uhvatio za zadnju ložu. Smogao je snage da završi taj gem, a potom je tražio na 5:2 i medicinski tajm-aut.

Osvojio je Rus potom svoj gem, a isto je učinio i Novak za vođstvo 1:0 u setovima (6:3).

Na startu drugog seta činilo se da je Novaku povreda u glavi. Nije toliko angažovano trčao na jake udarce rivala, a ipak su obojica čuvali svoje servise.

Drugi set doneo je veliku borbu na obe strane. Nisu posustajali na svoj servis ni jedan, a ni drugi. Snažni servisi bili su prevaga, koju je tek u sedmom gemu Đoković uspeo da razbije i dođe do brejk lopte. Kao i u prvom setu, iznova je duplom servis greškom "počastio" Medvedev Srbina, brejk.

Tanjug/AP

Imao je već u narednom gemu Medvedev brejk loptu, a Novak je uspeo da je spase neverovatnim drugim servisom.

Išao je čak 200 kilometara na čas. Cela dvorana je nakon tog neverovatnog poteza Đokovića uzvikivala "Nole, Nole, Nole..." Nije u nastavku gema iskoristio Medvedev ni drugu.

Novak je na svoj servis zatvorio meč, i pobedom od 2:0 u setovima došao do finala Adelejda gde će igrati protiv Sebastijana Korde.

Kako je tekao meč pročitajte u nastavku:

NOVAK ĐOKOVIĆ - DANIL MEDVEDEV (drugi set u toku) 6:3, 5:4

6:4 - Prvi poen uzeo je Medvedev, kaznio ga je servisom koji je išao 206 kilometara na čas i asom. Dve meč lopte za Đokovića nakon 1 časa i 29 minuta.

5:4 - Uspeo je Medvedev da "nulom" produži meč, sada će Novak servirati za pobedu i finale.

5:3 - Poveo je Medvedev 30:0, usledio je odgovor Đokovića koji je došao do prvog asa. Strašan ritern Medvedeva, usledio je očajnički pokušaj da odigra Novak, uspeo je da vrati loptu, ali je dijagonalu ostavio nebranjenom, iskoristio je to Medvedev koji je odlično izašao na mrežu, brejk lopta. Kakav drugi servis, čak 200 kilometara na sat, spasao se Novak, a cela dvorana skandirala je "Nole, Nole, Nole". Još dva puta propustio je brejk loptu Medvedev, a to je Novaku donelo prednost 5:3.

4:3 - Brejk! Tek u sedmom gemu došao je Novak do brejk lopte, a potom je Medvedev napravio duplu servis grešku. Novak vodi!

3:3 - Ni jedan, a ni drugi ne popuštaju na servis, šesti gem u drugom setu dobio je Đoković.

2:3 - Novi gem na servis Rusa koji lako dobija. Pokušao je Đoković da pritisne, ali nije mu pošlo za rukom.

Tanjug/AP

2:2 - Sjajan na prvom servisu ponovo je bio Đoković. Ono što mora da "štedi" tokom kretanja nadoknađuje na servisu.

1:2 - Tri gem lopte za Rusa, uspeo je Đoković da spase prvu, ali za više od toga nije imao snage. 

1:1 - Đoković je bio siguran na svoj servis, pokušao je da ga pritisne rival, a Srbin je odolevao.

0:1 - Pokušao je Đoković da pritisne rivala, došao do 30:30, a tada su usledili odlični servisi Medvedeva koji je sa dva vezana poena došao do prvog gema u drugom setu.

Tanjug/ap

PRVI SET 6:3

6:3 - Novak Đoković rezervisano igra u ovim trenucima, ali mu je to sasvim dovoljno da dobije ovacije publike nakon neverovatnih poena - 30:0. Ipak, Đoković je imao kvalitet da uprkos povredi sačuva brejk. Ubacio je 89 posto poena na prvi servis, odnosno 50 na drugi.

5:3  - Vratio se nakon medicinske pauze Đoković na teren, nije želeo mnogo da rizikuje na servis rivala. Nije sto posto u igri, dve gem lopte za Rusa! Novak servira za set.

MEDICINSKI TAJM-AUT tražio je Novak Đoković. Deluje da je Srbin istegao zadnju ložu. Zajedno sa fizioterapeutom i supervizorom turnira otišao u svlačionicu gde će pokušati da sanira povredu.

5:2 - Nije dobro Novak odigrao volej, dao je Medvedevu priliku da se vrati sa osnovne linije, a pri narednom udarcu loše je zahvatio lopticu. Usledio je sjajan servis, a potom fantastična kontra Medvedeva. Ono što bi moglo da zabrine jeste Novak koji je loše proklizao, uhvatio se za zadnju ložu i potom krenuo sa istezanjem - 30:30.  Prvu brejk loptu dobio je nakon još jednog proklizavanja Novaka. Kada je najteže, Nole je pravi, naterao je promenom tempa Medvedeva da promeni stranu, a potom dijagonalom došao do izjednačenja! Remek delo! Naterao je sjajnim potezom Đoković Medvedeva, na izlazak na mrežu, a onda laserski preciznim lobom došao je do gema.

4:2 - Podigao se Medvedev potom, uspeo je da dođe do tri gem lopte, ali je odlično izgradio naredni poen Srbin koji je produžio gem, ali za samo jedan poen.

4:1 - Odličnim servisima Đoković tera Rusa na to da servis prima daleko iza osnovne linije. Uspeo je da uspostavi kontrolu ritma Medvedev koji dolazi do izjednačenja - 40:40. Novak na drugi servis uzeo tek dva poena, dok rival nije nijedan. Slajs servisom Nole se izborio za gem loptu. Nova duga razmena, potvrda brejka!

3:1 - Došao je Medvedev do prvog asa u meču, dva poena potom vezao je Đoković. Srbinu ide u korist kada igra duge razmene, dobio je za sada sve poene, a sada i dve brejk lopte. Nakno prvog asa napravio je i prvu duplu servis grešku i Novaku dao prvi brejk!

2:1 - Sigurno i lako Novak uzima treći gem u prvom setu. Protivniku nije dozvolio nijedan poen, a snažnim servisima bez mnogo muke arhivirao je gem.

1:1 - Na isti način počeo je i Medvedev servis gem. Đoković je dobio dugi reli nakon dva poena Rusa, koji nakon toga sjajnim servisom dolazi do dve gem lopte. Medvedev nije iskoristio prvu, ali jeste drugu. Ubacio je četiri od pet prvih servisa u gemu.

1:0 - Neobična situacija na servis Novaka Đokovića. Na kratko je prekinut meč zbog sirene koja se čula u okolini stadiona. Brzo je potom Novak vezao dva poena, a nakon nešto više od minuta igre došao je do dve gem lopte. Koristi Srbin prvu.

UOČI MEČA

Novak Đoković u toku je priprema za Australijan open, a u polufinalu turnira u Adelejdu čeka ga najteži zadatak do sada - Danil Medvedev.

Srbin je prvi nosilac na turniru, u četvrtfinalu slavio je protiv Denisa Šapovalova 6:3, 6:4, a na putu do polufinala nije imao većih problema.

Namučio ga je samo Kenten Halis, protiv koga je u oba seta igrao taj-brejk.

Danil Medvedev slavio je protiv Lorenca Sonega (koji je predao meč), potom Miomira Kecmanovića i Karena Hačanova.

FOTO: Tanjug/AP

NOVAK SVESTAN TEŽINE ZADATKA:

- Nadam se još jednoj dugoj noću, verujem da neće biti kratkih poena sutra, iako obojica serviramo dobro. Protiv Danila morate biti spremni na dug meč. Jedan od najboljih igrača na svetu u poslednjih nekoliko godina, bivši broj jedan. Imali smo sjajne borbe u prethodnih nekoliko godina", istakao je Đoković u izjavi posle pobede nad Šapovalovim.

Meč dvojice rivala okrakterisan je kao finale pre finala, a u samom finalu bolji će igrati protiv pobednika iz duela Amerikanca Sebastijana Korde i Japanca Jošita Nišioke.

TOPLA DOBRODOŠLICA

Iako je u javnosti postojala bojazan kako će Novak Đoković ove godine biti dočekan u Australiji, navijači se jako raduju povratku Srbina, a tome svedoče i brojni "selfiji" i autogrami.

POSETIO CRKVU NA BADNjE VEČE

Nakon duela sa Denisom Šapovalovim, Novak Đoković uputio se u crkvu Svetog Save gde je sa pravoslavnim vernicima iz Australije proslavio Badnje veče.

BONUS VIDEO: USPESI SRPSKOG SPORTA U 2022. Godina individualnih sportista

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)