PLANULE KARTE ZA OPROŠTAJ FEDERERA: Srećnici koji su ih kupili pre objave odlaska u penziju sada ih prodaju za vrtoglavi novac

Novosti online

16. 09. 2022. u 15:36

LEGENDA svetskog tenisa Rodžer Federer najavio je da će mu učešće na Lejver kupu biti poslednji profesionalni nastup. To je, očekivano, izazvalo pravu pomamu za ulaznicama, iako ni ranije nije bilo sumnje da će O2 arena biti krcata jer će se na jednom mestu u timu Evrope naći svi članovi takozvane "Velike četvorke".

ПЛАНУЛЕ КАРТЕ ЗА ОПРОШТАЈ ФЕДЕРЕРА: Срећници који су их купили пре објаве одласка у пензију сада их продају за вртоглави новац

FOTO: AP/Tanjug

Ipak, posle najave oproštaja jednog od najboljih sportista sveta svih vremena cene su probile plafon O2 arene.

Tako na društvenim mrežama i stranicama specijalizovanim za prodaju ulaznica za sportske priredbe, najskuplje karte za poslednji meč Federera dostižu vrtoglavih 80.000 evra!

Naravno, reč je o najskupljim ulaznicama, u boksevima, čija cena je inače bila oko 2500 evra. Sve ostale karte su rasprodate, osim nekoliko onih sa najvišeg nivoa hale koje se još mogu naći po ceni od 25 evra i to samo za prvi dan.

Ljubitelje tenisa očekuje pravi spektakl od 22. do 25. septembra u londonskoj O2 areni gde je Federer poslednji put nastupio u polufinalu Završnog mastersa 2019. godine, kada ga je eliminisao potonji pobednik Stefanos Cicipas.

To je dvorana u kojoj je osvojio poslednje dve od svojih šest titula na Završnom turniru, a posle toga je igrao još tri finala i četiri polufinala. Tačnije, igrao je dva finala, pošto se u trećem nije pojavio, 2014. je zbog povrede izbegao da izađe na megdan našem Novaku. 

Osim "Velike četvorke" boje Evrope, čiji kapiten je Bjern Borg (uz zamenika Tomasa Enkvista), braniće i Kasper Rud, kao najbolje rangirani igrač Starog kontinenta (drugi), i Stefanos Cicipas (šesti). Nadal će kao treći igrač sveta biti "druga tabla" Evrope, Đoković kao sedmi na ATP listi je četvrti po rangu, dok je Mari najlošije rangirani igrač u timu Evrope kao 42. na ATP listi. 

Iako je Rodžer sa ATP liste ispao još posle Vimbldona, kada su mu brisani svi stari rezultati, on kao zvanično povređen igrač ima zaštićeni ATP renking broj osam, pa se vodi kao peti reket tima Evropa.

S druge strane, tim Sveta čiji kapiten je Džon Makenro, a pomagaće mu brat Patrik, čine Tejlor Fric (12), Feliks Ože-Alijasim (13), Dijego Švarcman (17), Aleks de Minor (22), Džek Sok (127) i Frensis Tijafo (19), kao zamena za Džona Iznera. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju