NEĆE MOĆI SVI DA GLEDAJU NOLETA: Novak Đoković treći od naših izlazi na teren Vimbldona

Novosti online

28. 06. 2022. u 16:13 >> 22:13

NOVAK Đoković je u ponedeljak saznao sledećeg rivala na Vimbldonu, a u utorak i termin tog duela.

НЕЋЕ МОЋИ СВИ ДА ГЛЕДАЈУ НОЛЕТА: Новак Ђоковић трећи од наших излази на терен Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković će se u drugoj rundi sastati sa australijskim teniserom Tanasijem Kokinakisom, koji je na početku turnira savladao Poljaka Kamila Majhšaka.

Njihov meč će u sredu biti prvi na omiljenom Noletovom igralištu, a počeće u 14.30 po našem, srednjeevropskom vremenu, odnosno u 13.30 po lokalnom, što će predstavljati problem za zaposlene u Srbiji koji vole da gledaju Đokovićeve mečeve, ali će svaki važan detalj s tog meča moći da isprate uz tekstualni prenos uživo na portalu "Novosti".

Igraju još dvojica naših

Srbiju će trećeg dana Vimbldona predstavljati ukupno trojica tenisera.

Naime, prvi će na teren Miomir Kecmanović koji će od 12 časova na terenu broj 15 igrati protiv Čileanca Alehandra Tabila, koji je u prvom kolu eliminisao našeg Lasla Đerea.

Dušan Lajović će na terenu broj 14 igrati protiv Kazahstanca Aleksandra Bublika i to pošto svoj duel završe Belgijanac David Gofan i Argentinac Baez.

U pomenutom terminu "pola tri po našem", na Centralni teren izlazi Nole i njegov australijski rival.

Đoković - Kokinakis, međusobni dueli


Australijanac je do sada samo jednom igrao protiv našeg Noleta i to sada već davne 2015. a srpski as bio je bolji u tom duelu na Rolan Garosu. I to ubedljivo, pobedio je sa 3:0 u setovima. Kokinakis je tada imao svega 19 godina i važio za jednog od najperspektivnijih tenisera na svetu, ali problemi sa povredama sputali su ga da napravi bolju karijeru. 

Đoković će u drugom kolu Otvorenog prvenstva Engleske igrati protiv momka koji je sada 79. na ATP listi, a igraće sa nadom da neće imati uspone i padove kao u uvodnoj rundi, kada je uz jedan izgubljeni set savladao Sunvu Kvona.

Na taj način, Nole je postao prvi igrač u "belom sportu" koji je u pojedinačnoj konkurenicji ostvario 80 ili više pobeda na svakom grend slemu, bilo da se radi o muškoj ili ženskoj konkurenciji.

BONUS VIDEO: Ko su najtrofejniji teniseri na svetu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)