MEKINRO ODUŠEVLJEN NADALOVIM KAM-BEKOM ALI PORUČUJE: "Đoković, Nadal i Federer treba da završe karijere sa istim brojem grend slemova"

Novosti online

31. 01. 2022. u 18:06

RAFAEL NADAL je trijumfom u nedeljnom finalu australijan opena pobegao Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru za jednu grend slem titulu i bar do Rolan Garosa se izdvojio kao samostalni rekorder. Legendarni američki teniser Džon Mekinro nada se da takvo stanje neće ostati, odnosno da će Nole i Fedeks stići Španca i ponovo stvoriti trijumvirat na čelu večite liste osvajača.

МЕКИНРО ОДУШЕВЉЕН НАДАЛОВИМ КАМ-БЕКОМ АЛИ ПОРУЧУЈЕ: Ђоковић, Надал и Федерер треба да заврше каријере са истим бројем гренд слемова

FOTO: EPA

Bik sa Majorke je nedeljnim trijumfom osvojio svoj drugi Australijan open, savladavši u finalu Danila Medvedeva sa 2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5.

- Pokušavam da se setim većeg preokreta. Ovo je monumentalnije od onog što se desilo na Rolan Garosu prošle godine, kada je Cicipas imao dva seta prednosti protiv Novaka. Mada je to bio izuzetno važan momenat za Đokovića. Ipak, kada se uzme u obzir način na koji je Nadal osvojio AO, s obzirom na sve što mu se dešavalo, da nije igrao skoro šest meseci, da je potom imao koronu… mislim da je to najveći povratak u istoriji tenisa, ili bar od mog poraza na Frenč openu - rekao je Mekinro, prisetivši se  svog jedinog finala na Rolan Garosu, kada je Ivan Lendl preokrenuo njegovih 2:0.

Te 1984. Mekinro je doživeo samo još dva poraza, u prvom kolu sinsinatija i jedan meč na putu SAD do finala Dejvis kupa.

Amerikanac ipak dodaje da se mora uzeti u obzir i sve što se dogodilo Novaku, jer je trebalo da u polufinalu dođe do susreta dvojice velikana. 

Nadal sada ima jednu titulu više od najvećih rivala Đokovića i Federera.

- Želeo bih da sva trojica završe karijere sa istim brojem grend slemova. Već sam video da su Rodžer i Novak čestitali Nadalu i to je gospodski. Sva trojica su toliko sjajni, da želim da budu izjednačeni. U ovom trenutku to deluje kao malo verovatno. Pitanje je da li će Rodžer osvojiti još ijednu titulu? Zapravo, koliko će još da igra. Ali opet, niko nije očekivao ni da će Nadal da trijumfuje u Melburnu. Sa Novakom je sve neizvesno… Videćemo hoće li igrati Rolan Garos. Rafa bi lako mogao da dođe do 22. titule - zaključio je Mekinro.

BONUS VIDEO

 

(Sportklub)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega