NADAL PONOSAN NA RIVALSTVO SA NOVAKOM I RODŽEROM: "Đoković, Federer i ja smo uvek poštovali jedni druge, nije bitno ko ima slem više"

Novosti online

31. 01. 2022. u 15:50

RAFAEL NADAL je u nedelju osvojio 21. titulu sa grend slem turnira, čime je za jednu pobegao svojim večitim rivalima Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru. Naš as i legendarni Švajcarac pokazali su klasu pošto su među prvima čestitali "biku na Majorke" na velikom uspehu.

НАДАЛ ПОНОСАН НА РИВАЛСТВО СА НОВАКОМ И РОЏЕРОМ: Ђоковић, Федерер и ја смо увек поштовали једни друге, није битно ко има слем више

Tanjug/AP

Nadal je u finalu krnjeg Australijan opena, na kome Novak Đoković nije dobio priliku da brani pehar, uspeo da preokrene 0:2 protiv Danila Medvedeva u drugom najdužem finalu u open eri.

Federer se ubrzo oglasio na Instagramu, a Novak i na ovoj mreži i na Tviteru, sa iskrenim čestitkama.

Rafa je dobio brojne čestitke posle podviga, ali ove dve su mu sigurno posebno drage.

- Uvek smo poštovali jedni druge, mislim da razumemo rivalstvo na pozitivan način. Da, dobio sam mnogo poruka, žao mi je što nisam mogao svima da odgovorim još. Ali, osećam se ponosnim zbog toga kako smo se ponašali tokom našeg rivalstva tokom čitave naše karijere. Na kraju krajeva, to je samo igra. Uspeli smo da ostvarimo više nego što smo sanjali kada smo bili deca. Na kraju, nije bitno da li imate jedan slem više u odnosu na druge, ili ako neko završi sa 23, a neko sa 21. Mislim da smo uradili mnogo bitnih stvari za naš sport, ostvarili smo san i uživamo. Srećan sam da sam deo ove ere koja je specijalna za naš sport - rekao je Nadal.

Španac se sada izdvojio na čelu liste najuspešnijih igrača na grend slemovima, a priliku da se još više odmakne imaće na "svom terenu" Rolan Garosu, mada će se nešto pitati i Novak Đoković, ukoliko mu dozvole da brani titulu.

BONUS VIDEO 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)