SKUPO ĆE IH KOŠTATI MALTRETIRANJE NOVAKA: Đoković može da tuži Australiju, a suma koju bi dobio je papreno visoka!

Novosti online

10. 01. 2022. u 20:28

NEOSNOVANO zatvaranje Novaka Đokovića i haos koje je ono izazvalo, moglo bi australijske poreske obveznike da košta oko 500.000 dolara, i to samo na osnovu sudskih troškovam bez odštetnog zahteva za koji srpski as ima mogućnost.

СКУПО ЋЕ ИХ КОШТАТИ МАЛТРЕТИРАЊЕ НОВАКА: Ђоковић може да тужи Аустралију, а сума коју би добио је папрено висока!

FOTO: AP/Tanjug

Nakon šestodnevne tortute i iščekivanja u neizvesnosti, hoće li mu Federalni sud odobriti ostanak u Australiji ili će potvrditi njegovo deportaciju, Novak Đoković je u ponedeljak izašao na slobodu i konačno kročio na teren „Rod Lejver“ arene, na kojoj je do sada u devet navrata podizao trofej namenjen pobedniku „Ozi opena“, piše Blic.

Sudija Entoni Keli izrekao je presudu u korist Đokovića kome je vraćena viza, a Australija bi mogla skupo da plati za svoje nepromišljene postupke.

Prema pisanju australijskog portala „Fox sports“, neosnovano zatvaranje srpskog tenisera i haos koje je ono izazvalo, bi australijske poreske obveznike moglo da košta oko 500.000 dolara, na osnocu sudskih troškova.

Partner poznate advokatske firme „ Thomson Geer Lawyers“, Džastin Kvil, smatra da bi ovaj slučaj mogao da se dodatno oduži i posle izricanja presude i da će što duže on traje, više i koštati Australiju.

- Vidite, ako ne bude žalbe, troškovi će verovatno biti oko 250.000 dolara. Ipak, ako je bude, troškovi bi mogli premašiti 500.000 dolara – rekao je Kvil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna