NOVAK OSVAJA 21. GREND SLEM? Svetski mediji smatraju da je Đoković favorit u Melburnu, uprkos petodnevnoj torturi

Novosti online

10. 01. 2022. u 17:34

U CENTRU pažnje svih svetskih sportskih medija je odluka Suda u Australiji da najboljeg svetskog tenisera Novaka Đokovića pusti iz pritvora i vrati Srbinu ulaznu vizu, sedam dana pre početka Australijen opena.

НОВАК ОСВАЈА 21. ГРЕНД СЛЕМ? Светски медији сматрају да је Ђоковић фаворит у Мелбурну, упркос петодневној тортури

FOTO: AP

Engleski Bi-Bi-Si u tekstu donosi pitanje da li će devetostruki šampion turnira u Melburnu imati dovoljno vremena da se pripremi za turnir, jer je pet ključnih dana pred takmičenje proveo u izolaciji. Ipak, napominje se Đokovićeva orgomna motivacija i velika želja da dođe do još jednog Gren slem trofeja, kojim bi pretekao Rafaela Nadala i Rodžera Federera.


Agencija Rojters u centar pažnje stavlja podatak da se odmah po puštanju iz pritvora Đoković pojavio na terenima Australijen opena, sa porukom da je spreman za trening. Ova agencija citira i reči Novakove majke Dijane sa konferencije za medije u Beogradu. Ona je izjavila da je Novakovo puštanje iz pritvora veća pobeda od bilo kog trijumfa na Gren slem turniru.

Agencija Asošijeted pres smatra da je Novak ostvario veliku pobedu na Sudu i citira Novakove reči da će pokušati da se takmiči na turniru u Melburnu. U tekstu se podseća da Novak ima veliku mentalnu snagu i da bi kroz mečeve na turniru mogao da podiže formu, kojom može da stigne do cilja - rekordne 21 Gren slem titule.

Ugledni francuski L''Ekip u tekstu donosi da slučaj još uvek nije završen, ali da se Đoković odmah po puštanju iz izolacije pojavio u Melburn parku i tako jasno stavio do znanja koje su mu ambicije na ovogodišnjem turniru. Podseća se da je Novak u Melburnu ima veliku podršku srpskih, ali i navijača iz Grčke, pa čak i iz Poljske.

Španska Marka prenosi atmosferu iz restorana Novak u Beogradu, gde su istaknuti neki od Novakovih velikih trofeja i odakle ide njegova najveća podrška. Nakon što su se domaćim, ali i svetskim medijima obratili Đokovićevi otac, majka i stric, na red je došao i mlađi brat Đorđe, koji je veoma zadovoljno konstatovao da se Novak već pojavio na treningu. Marka se osvrnula i na izjavu najboljeg španskog tenisera Rafaela Nadala, koji smatra da je Sud ispravno postupio kada je Novaku vratio ulaznu vizu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna