NAJBOLJA TENISERKA BRANI ĐOKOVIĆA: "Ni meni ne pada na pamet da o tome govorim!"

Novosti online

24. 10. 2021. u 18:38

Glasno se vodi diskusija o vakcinaciji u svetu tenisa, a najčešće se pominje Novak Đoković, u čiju odbranu u poslednje vreme staje sve veći broj ličnosti iz javnog života i sporta.

НАЈБОЉА ТЕНИСЕРКА БРАНИ ЂОКОВИЋА: Ни мени не пада на памет да о томе говорим!

FOTO: AP/Tanjug

Tako je i sa Australijankom Ešli Barti. Najbolja teniserka sveta govorila je o vakcinaciji čime je javno stala na stranu Đokovića pred Australijan open koji se igra na "njenom terenu". 

Učešće Novaka Đokovića i brojnih drugih na turniru u Melburnu dovedeno je u pitanje nakon što su vlasti najavile da će samo sportisti vakcinisani protiv Kovida-19 moći da učestvuju na grend slemu u Melburnu naredne godine. 

Barti ističe da je pravo pojedinca da svoj status o vakcinaciji zadrži za sebe. Ona ističe da se bez razmišljanja vakcinisala kako bi zaštitila ljude oko nje. 

Foto: Tanjug/AP

- Ne mislim da postoji potreba da svima govorim da li sam vakcinisana ili ne. Celog života sam vakcinisana. To je deo našeg medicinskog kartona, igrači imaju pravo da odluče hoće li to javno izneti. Smatram to ličnim podatkom. Vakcinisana sam u aprilu, iako sam bila zdrava, odlučila sam se na taj potez da bih zaštitila moje bližnje. Nikoga ne osuđujem i nemam potrebu da znam na koji su se korak drugi odlučili, rekla je Barti. 

Podsetimo, ukoliko bi Đoković 10. put osvojio Australijan open u karijeri postao bi teniser sa najviše osvojenih grend slem titula, ali bi na tom putu mogla da mu se ispreči odluka savezne države Viktorija, po kojoj nevakcinisani igrači neće moći da učestvuju na turniru.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna