SRBIJA DOBILA OPOMENU: Lažna država Kosovo mora da učestvuje

Novosti online

24. 10. 2021. u 07:59

PRETHODNIH dana se dosta spekulisalo da bi bokserima iz tzv. države Kosovo moglo da bude zabranjeno učešće na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

СРБИЈА ДОБИЛА ОПОМЕНУ: Лажна држава Косово мора да учествује

FOTO: Bokserski savez Srbije

Ipak, sinoć se oglasila se Svetska bokserska asocijacija (AIBA) koja je praktično poslala opomenu Srbiji da takmičari iz lažne države Kosovo moraju da se tretiraju kao i ostali bokseri.

"Kosovska bokserska federacija je član AIBA od novembra 2014. godine i očekujemo da ona učestvuje na Svetskom bokserskom prvenstvu za muškarce. AIBA očekuje da će Kosovska bokserska federacija biti tretirana kao i sve druge delegacije koje su AIBA članovi", stoji u saopštenju.

"AIBA želi da svaki bokser bude dobrodošao, jer svet boksa nema granica. Verujemo da svi sportisti moraju da imaju fer šansu da se takmiče i demonstriraju najbolje kvalitete u ringu. Sport bi trebalo da ujedinjuje ljude i da bude oslobođen nacionalizma i politike".

"ABA je u kontaktu sa domaćinom Svetskog prvenstva i Bokserskim savezom Srbije, u nadi da rešimo ovu situaciju", navodi se u saopštenju AIDA.

Podsećanja radi, Svetsko prvenstvo u boksu održaće se u beogradskoj Areni i počinje u nedelju, 24. oktobra.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu