MEGA PREOKRET: Partizan pobegao Zvezdi na +8, ali uz glavobolje!

Novosti online

24. 10. 2021. u 12:30 >> 15:16

PARTIZAN je ostvario petu uzastopnu pobedu u Superligi, i to preokretom: gubio je u Bačkoj Topoli, a savladao TSC sa 1:3 i, makar privremeno, otišao na osam bodova u odnosu na prvog pratioca, aktuelnog prvaka, Crvenu zvezdu.

МЕГА ПРЕОКРЕТ: Партизан побегао Звезди на +8, али уз главобоље!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Ipak, kako je tim iz Humske igrao, razloga za zabrinutost u stručnom štabu moglo bi da bude, naročito jer je rival stvorio veliki broj prilika.


Pred ovo gostovanje, trener crno-belih Aleksandar Stanojević je, između ostalog, rekao: "Može TSC da nas pobedi, jer nije normalno da dobijete sve utakmice, ali za nas sve osim trijumfa u Topoli je neuspeh". I, kako je domaćin nastupio - ima i te kako razloga za ponos, jer je stvarao šanse, otvorenim nastupom jurio senzaciju, ali je gost iz Beograda bio kvalitetniji i, što je možda još važnije, konkretniji pred golom.


Ekipa iz Bačke Topole, koja je pred ovaj meč ostala bez dosadašnjeg trenera, Mladena Krstajića kome je uručen otkaz, prva je i povela. Igrao se deseti minut kada je posle kornera Marko Petković, bivši bek Crvene zvezde, natrčao na "odbitak" i šokirao crno-bele.


Srećom po goste, već u sledećoj akciji su izjednačili. Natho je uočio Rikarda koji se nalazio na ivici ofsajda, ali je zbog loše procene jednog igrača domaćih nije bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je to iskoristio da primi loptu i odmah potom neodbranjivo šutira - 1:1.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Detalj sa meča TSC - Partizan


Na tome se Stanojevićev tim nije zaustavio. U narednih 25 minuta mreža TSC-a se još dvaput tresla: najpre je u 27. Jojić uposlio Rikarda s desne strane, a ovaj, bez gledanja, proigrao mladog Nikolu Terzića koji je doneo prednost gostima, da bi osam minuta kasnije isti igrač doneo i 1:3, i to našavši se na pravom mestu posle odlične odbrane golmana Filipovića nakon što se činilo neminovnim da će ga snažan udarac Natha savladati.


Iako bi ovaj rezultat obeshrabrio mnoge protivnike crno-belih, to nije bio slučaj sa TSC-om. Naprotiv.


Zaigrali su domaćini sjajno, pogodili stativu (Banjac), šutirali tik pokraj gola (Tomanović), sve pre velikog predaha, a nakon njega su se Tomanoviću pridružili i Stanojlović i Stojković svojim prilikama. Partizan maltene nije imao nijednu pravu šansu u drugom poluvremenu, osim Šćekićeve u 90. minutu, ostao je na vremenski manjem posedu lopte, imao na kraju krajeva i manje šuteva (šest, naspram devet domaćih), ali nije dozvolio suparniku da mu opet zatrese mrežu.

Na kraju, kada se podvukla crta, ceo plen je otišao za Humsku, što je po Partizan najvažnija stvar kada se o gostovanju u Bačkoj Topoli radi. Međutim, da je bilo momenata za glavobolju crno-belih, bilo je. Možda i više nego što je iko van TSC-a mislio da će biti slučaj.

Evo i kako je utakmica protekla  uz prenos na portalu "Novosti":

 
KRAJ! TSC - Partizan 1:3

90' - Konačno prilika za crno-bele u drugom poluvremenu, Šćekić je pokušao glavom - loptu je poslao iznad mete.

87' - Partizan je pripretio posle slobodnog udarca s levog krila, a intervencija odbrane domaćih otklonila je opasnost, bar na kratko. Isto se završio i prodor Meniga po desnoj strani.

85' - Partizan, koji ima nešto manji posed lopte od rivala, pokušava da smirenijim akcijama "potroši" preostalo vreme, a pre svega spreči TSC da eventualnim postizanjem drugog gola unese paniku u redove crno-belih u finišu.

81' - Još desetak minuta do kraja uzbudljive utakmice...

77' - Konačno su imali razlog navijači crno-belih da se ponadaju novom pogotku svojih ljubimaca, ali se Lutovac previše zapetljao kod gol-aut linije, a njegov zakasneli centaršut nije stigao do klupskih kolega.

76' - Ne uspeva Partizan da solidan posed lopte pretvori u neku smislenu situaciju pred golom rivala. I, tako je maltene sve vreme otkako je počelo drugo poluvreme.

72' - Stanojević vadi iz igre Rukarda, strelca izjednačujućeg gola. Ulazi Lutovac. 

68' - Izmena u TSC-u. Opasni Stanojlović, koji je u više navrata pretio crno-belima, ustupa svoje mesto na terenu Ratkovu.

65' - Nova promena u Partizanu, dvostrukog strelca Terzića menja Jović.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Miloš Jojić

62' - Fantastičan volej igrača TSC-a Stojkovića, šutirao je sa preko 25 metara, gađao donji desni ugao, a Stevanović uspeo da zaustavi taj udarac! Sjajna utakmica u Bačkoj Topoli, nema šta.

60' - Posle inicijative domaćina, Partizan se toga oslobodio i krenuo da "plete mrežu", ali ne uspeva da nekim udarcem ugrozi golmana rivala.

54' - Nastavlja TSC da napada. Stanojlović se oslobodio čuvara na sredini terena, stuštio se sa golu Partizana, uspeo da šutira sa ruba kaznenog prostora, ali ne i dovoljno precizno - čuvar mreže crno-belih Nemanja Stevanović uspeo je da ukroti loptu.

50' - Menja Stanojević Natha i Pantića, u igri su Šćekić i Menig.

48' - Dva šuta TSC-a za manje od minut! Nervira se Aleksandar Stanojević iako njegova ekipa vodi sa 1:3, ali je domaćin bolje otvorio drugih 45 minuta. Kapiten Tomanović je najpre izblokiran u poslednji čas, a nakon korner aopet je oprobao udarac i za malo bio neprecizan.

46' - Počelo je drugo poluvreme.

Kraj poluvremena, vrlo, vrlo zanimljivog!

45' - Još jedan udarac domaćih, Tomanović je šutirao sa oko 17 metara, a za metar promašio metu. Sadržajan meč u Bačkoj Topoli, nema šta.

43' - Kakva utakmica, TSC pogađa stativu! Mihailo Banjac se izborio za poziciju za udarac, gađao donji levi ugao Partizanovog gola, a pogodio okvir, ostaje 1:3!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Bibras Natho

40' - I dalje TSC napada sa osam fudbalera, samo dvojica ostaju pozadi da motre na Rikarda. Totalno otvoren nastup domaćina doneo im je prednost, ali su potom i primili tri gola.

37' - Igra Partizan lepo, nema šta, nižu se dobre akcije u poslednjih 15-20 minuta, a jednu takvu je probao da završi snažnim udarcem Natho u prethodnoj akciji. Golman Filipović je fantastično, jednom rukom, zaustavio taj udarac u rašlje, lopta se odbila ka mladom Terziću koji je uspeo da pokraj čuvara vrlo spretno, glavom, ostvari kontakt s loptom i "ćušne" je u nebranjeni deo mreže. Od 1:0 u 10. minutu, do 1:3 u 36, za samo 26 minuta.

36' - Gol! Novi gol Partizana, Nikola Terzić, glavom, posle sjajne odbrane golmana TSC-a!

31' - Iako su domaćini primili dva gola posle vođstva, sa velikim brojem igrača napadaju, pokušavaju da izjednače. To ostavlja priličan prostor za crno-bele i njihove kontranapade

27' - Gol, preokret, Partizan vodi 1:2! Jojić je sjajno uposlio Rikarda s leve strane, ovaj bez gledanja vratio loptu u smeru odakle je došla, ali da bi proigroa Nikolu Terzića koji je postigao treći gol u sezoni i doneo Partizanu prednost u Bačkoj Palanci!

25' - Posle malo čarki u kaznenom prostoru TSC-a, koje je sudija morao da umiruje, crno-beli nisu uspeli da postignu gol posle kornera, napravili su faul nad golmanom domaćih.

23' - Pokušava Jojić da "razmrda" saigrače, uputio je dugačko dodavanje za Rikarda, koji nije uspeo da u potpunosti nadmudri čuvara, ali je izborio korner za Partizan.

19' - Novi šut domaćina, i to s distance, brani golman Popović.

16' - TSC nastavlja da ima loptu dugo u svom posedu, vrlo strpljivo deluju napadi domaćina.

13' - Iako su njegovi izabranici poravnali rezultat, nije zadovoljan Aleksandar Stanojević, insistira da ekipa igra brže...

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Rikardo

11' - Gol, izjednačenje! Rikardo trese mrežu TSC-a! Natho ga je proigao s leve strane, najbolji strelac crno-belih, izbegao je ofsajd zamku "za dlaku" i poslao loptu sa 13 metara u donji desni ugao - 1:1!

10' - Goool! TSC vodi! Posle "skraćenog kornera", lopta se odbila ka bivšem beku Crvene zvezde, Marka Petkovića, koji je sa pet metara doneo prednost domaćinu!

8' - Hvataju se igrači Partizana za glavu! Sjajno je Miloš Jojić izveo slobodnjak s desnog krila, svojom kretnjom crno-beli su potpuno zbunili čuvare, Vujačić je ostao sam u srcu šesnaesterca, glavom poslao loptu - i to za metar pokraj gola. Velika prilika za crno-bele, ali ostaje 0:0.

6' - Posle lepih driblinga Natha na desnoj strani napada gostiju, Urošević je zasmetao Rikaru koji se spremao na šut, pa niko od njih dvojice na kraju nije zahvatio loptu kako su se nadali.

4' - TSC je na početku za nijansu opasniji. Imao je domaćin jedan slobodan udarac, neprecizno izveden, a onda mu se otvorila još jedna prilika, posle greška u odbrani Partizana, no ni tada Stevanović nije morao da interveniše jer ekipa iz Bačke Topole nije iskoristio taj "poklon".

1' - Utakmica je počela, i to posle odavanja počasti preminuloj legendi ovdašnjeg fudbala, čuvenom golmanu Draganu Panteliću.

13.25 - Trener crno-belih, Aleksandar Stanojević, otkrio je da je Filip Holender zadobio povredu na poslednjem treningu i zbog toga nije u konkurenciji za ovaj meč, dok Lazar Marković "već duže vreme ima probleme" i on takođe neće moći da pomogne saigračima danas.

12.45 - Evo i sastava!

TSC: Filipović, Petković, Rajković, Antonić, Krsmanović, Stojković, Tomanović, Stanojev, Banjac, Stanojlović, Zec

Partizan: Stevanović, Miljković, Miletić, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Jojić, Terzić, Natho, Pantić, Rikardo

Zašto je meč važan?

U ovaj duel crno-beli ulaze sa pet bodova i utakmicom više od najvećeg rivala, aktuelnog prvaka - Crvene zvezde, koja u kasnijem današnjem terminu igra protiv niškog Radničkog.

Partizan je "vezao" četiri prvenstvene pobede u nizu, prošle sedmice je doživeo prvi poraz u Ligi Evrope (od Genta), a TSC je, posle tri poraza u poslednja četiri superligaška nastupa smenio trenera Mladena Krstajića, posle čega je bivši selektor Srbije dao zanimljiv, krajnje otvoreni intervju za "Novosti".

Očekivanja trenera Partizana

Strateg kluba iz Humske Aleksandar Stanojević ne vidi zabrinutost kada je u pitanju igra njegovog tima.

- Imamo gol-razliku 36:3. Ne znam kada je poslednji put Partizan imao takvu. Nemamo problem nikakav! Primili smo jedan gol u grupi Lige Konferencije, izgubili jednu utakmicu, koja je mogla da se završi nerešeno. Igrali smo protiv ekipe koja nam nije dozvolila da iskažemo svoje kvalitete - rekao je Stanojević.

FOTO: Printskrin/Jutjub/FK Partizan

Aleksandar Stanojević

Tome je dodao i sledeće:

- Protiv Radnika smo imali 27 udaraca na gol, a oni nas nisu ugrozili nijednom. Da smo pobedili 2:0, a oni pogađali prečku i stativu, onda bih rekao "da, imamo problem". Napredak je bio u dobrom momentu, a isto nije uputio šut ka našem golu. Može TSC da nas pobedi, jer nije normalno da dobijete sve utakmice, ali za nas sve osim trijumfa u Topoli je neuspeh. Zato nema razloga da budemo poljuljani. Nemamo problem. Sa punim samopouzdanjem, sa energijom se borimo za titulu, istakao je strateg FK Partizan.


BONUS VIDEO Novak Đoković peva "Pukni zoro" - snimak o kome priča Srbija
 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)