ANALIZIRAJUĆI emotivnu reakciju Novaka Đokovića u finalu Ju-Es opena, sportski psiholog Izabel Inšaup u razgovoru za "Ekip" navela je da ni na minut ne veruje u taj lažni pokušaj da se uzdrma publika i suze srpskog tenisera protumačila kao šahovsku taktiku da se Danil Medvedev izbaci iz ravnoteže kako bi se preokrenuo meč.

КОМЕНТАР: Сузе

FOTO: AP/Tanjug

Reči sagovornice uticajnog sportskog lista, očigledno opremljene nevidljivim uređajem za merenje iskrenosti nečijih suza, na kojem se pali više alarm lampica nego na polovnom "jugiću", poslužile su "Ekipu" da nastavi sa ustaljenom praksom baražne paljbe po Đokoviću, kojeg porede sa divljakom kada u naletu besa slomi reket, ali zato kada otvori prozor u sopstvenu dušu i kao i mnogi drugi sportisti zaplače zbog neuspeha, onda mu se prišiva epoleta cinika.

I kada gubi i kada pobeđuje Đoković je "crna ovca" zapadnih novinara. Kada na Olimpijskim igrama priča o pritisku kao privilegiji, citirajući Bili Džin Kinga, onda indirektno "kači" američku gimnastičarku Simon Bajls, skrhanu psihičkim problemima, sudeći po novinarima "Ekipa", koji potom demantuju sopstvene brljotine, ali tek nakon što je šteta učinjena.

Zapadnjačka pera više ne broje grend slemove i nedelje na vrhu, već kvantifikuju subjektivna osećanja navijača i svakoj prolivenoj suzi na licu mere iskrenost. Jer ako njih pitate, trofeji više ne znače ništa, sada je bitno ko je voljeniji i ko iskrenije plače.

Ali, drage kolege, poslednji put kada je Novak Đoković zaplakao posle izgubljenog grend slem finala, usledila je serija od četiri grend slem titule. Mislite o tome, i smišljajte nove argumente kako da umanjite jednu grandioznu sportsku karijeru, jer vam ovih prežvakanih i usiljenih, iskreno, ponestaje!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ U ČUDU! Srbin ne pamti kada mu se ovako nešto desilo...