"ĐOKOVIĆ IMA SEDAM ŽIVOTA": Novaka pobediti na tvrdoj podlozi u tri dobijena seta je "mamutski posao"

Novosti online

10. 09. 2021. u 12:17

ALEKSANDER Zverev pokušaće da se ispreči između Novaka Đokovića i teniske istorije.

ЂОКОВИЋ ИМА СЕДАМ ЖИВОТА: Новака победити на тврдој подлози у три добијена сета је мамутски посао

Foto: AP

Portali na nemačkom jeziku pitaju se da li Zverev može da ponovi san iz Tokija i da opet pobedi „dominatora“.

Meč polufinala Ju-Es opena igra se u noći između petka i subote, sat nakon ponoći.

Sportski portali na nemačkom jeziku podsećaju da je u poslednjem susretu Zverev pobedio Đokovića na Olimpijskim igrama u Tokiju, i tako ga sprečio da kompletira sve najveće titule u jednoj godini.

- Sada Srbin ponovo seže za zvezdama jer želi da postane prvi igrač posle Roda Lejvera (1969) koji osvaja grend slem, dakle sva četiri velika turnira u jednoj kalendarskoj godini. Njegov bilans protiv Zvereva je, uprkos porazu u Tokiju, i dalje pozitivan (6:3), ali Đoković dobro zna koliko opasan može biti Zverev koji je u trenutno u odličnoj formi - piše sportski magazin Kiker.

Ugledni Frankfurter algemajne cajtung na svom portalu podseća da bi trijumf u Njujorku odvojio Đokovića od večitih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala – trenutno njih trojica imaju po dvadeset velikih titula.

Foto: Tanjug/AP

 

- Zverev, sa druge strane, konačno želi svoju prvu pobedu na nekom grend slemu, nakon što je postao prvi nemački teniser sa zlatnom olimpijskom medaljom - piše dalje u tekstu. - Pre godinu dana su mu u finalu protiv ortaka Dominika Tima iz Austrije falila dva poenčića za pobedu i poraz ga je dugo opterećivao. Ipak, u duel sa Đokovićem ulazi nakon šesnaest dobijenih mečeva u nizu i samopouzdanjem nakon osvajanja turnira u Tokiju i Sinsinatiju.

Frankfurter algemajne podseća da je Zverev dosta brže okončao svoj četvrtfinalni duel, dok se Đoković mučio u prvom setu protiv Matea Beretinija. Ali nakon prvog seta je „Srbin igrao onako kako inače igra ove godine: skoro nepobedivo“.

List Velt je objavio intervju sa Zverevim u kojem ovaj kaže:

- Novak je ogromni šampion, imam veliko poštovanje za njega.

U uvodu list ocenjuje da, ako neko može da zaustavi Đokovića, onda je to Zverev. Prema rečima nemačkog tenisera, posle pobede u Tokiju postao je drugačiji igrač, sa više samopouzdanja.

Foto: Tanjug/AP

 

Popularni portal T-onlajn piše da je Đoković veliki favorit – „pobediti njega na tvrdoj podlozi je mamutski posao“. Za razliku od Tokija, ovde se igra u tri dobijena seta, što još otežava posao Zverevu. „Džoker u mečevima na grend slemovima kao da ima sedam života i da je nepobediv.“

(Dojče vele)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna