KONDOMI ČEKAJU SPORTISTE: Organizatori Olimpijskih igara u Parizu misle i na seksualna zadovoljstva takmičara

Organizatori predstojeće Olimpijade (26. juli – 11. avgust) i Paraolimpijskih igara (28. avgust – 8. septembar) u Parizu raspisali su tender za nabavku 230.000 prezervativa namenjenih sportistima i članovima njihovih ekipa.

КОНДОМИ ЧЕКАЈУ СПОРТИСТЕ: Организатори Олимпијских игара у Паризу мисле и на сексуална задовољства такмичара

Foto: Goran Čvorović

Predviđena je nabavka 200.000 muških kondoma, 20.000 ženskih i 10.000 prezervativa za oralni seks. Mislilo se na sve, pa i na alergiju. Tako će 10.000 zaštitnih gumica biti bez lateksa. U zahtevu za nabavku istaknute su precizne specifikacije, što se tiče izdržljivosti i kvaliteta.

Ostavljena je mogućnost da se nabavka proširi do 300.000 komada, zavisno od raspoloženja i želja. Takođe, za potrebe zadovoljstava takmičara pribaviće se i dvadeset hiljada bočica lubrikanata, u pakovanjima od 5 i 10 mililitara.  

Ova seksualna zaštita namenjena je za oko 14.500 stanovnika Olimpijskog sela, među kojima će biti oko 9.000 takmičara, dok će se procentulano rasporediti i na ostale gradove u kojima će se održavati određene discipline.

Nekima će ove informacije biti zabavne, ali organizatori su veoma ozbiljno shvatili ovu temu, imajući u vidu da iskustva pokazuju da se tokom Igara u zemlji domaćina, zbog velikog mešanja sportista, ali i dolazaka turista, broj zaraženih infektivnim i seksualno prenosivim bolestima povećava. Istraživanja su tako pokazala da je u Sidneju dvehiljadite godine proporcija stanovništva sa ovim simptomima porasla za 29 odsto.

Organizatori pariskih Olimpijskih igara su zdravstvenoj prevenciji posvetili puno pažnje, pa će sportistima tako biti podeljeni prospekti kojima će se na to skretati pažnja, dok će u polikinici u Sen Deniju u Olimpijskom selu biti okačeni i plakati. Ovde će se vršiti i testiranje na virus side.

- Nezavisno od Olimpijskih igara, primećujemo porast seksualno prenosivih bolesti u populaciji – upozorava Loran Dalar koji je zadužen za koordinaciju prve pomoći i sanitarne rizike u Organizacionom komitetu OI.

FOTO: Ilustracija/Tošo Borković

Organizatori skreću pažnju da među različitim infektivnim rizicima tokom Igara, postoje i oni seksualne prirode, ne samo za sportiste, već i za ostale posetioce.

- Na terenu se treba pripremiti za mogućnost povećanih urgentnih situacija i testova – prenose francuski mediji reči naučnice Dominik Kostaljola iz Nacionalnog instituta za zdravlje i medicinska istraživanja.

Osim sportista, u Parizu se očekuje i 20.000 novinara i oko 15 miliona posetilaca iz celog sveta. Ova fluktuacija svakako će doprineti i širenju određenih infekcija. Među njima i – seksualnih.

Poređenja radi, u Sidneju je 2000. godine sportistima na raspolaganju bilo samo 70.000 kondoma, a u Londonu 2012. godine sto hiljada. U Tokiju, na Igrama koje su održane usred pandemije kovida, podeljeno je 160.000 prezervativa, a rekord drže igre u Riju održane 2016. godine. Učesnicima najveće svetske sportske smotre održane u Brazilu na raspolaganju je bilo čak 450.000 kondoma.

Organizatori pariskih Igara ističu da su prezervative nabavili da bi sportisti mogli da upražnjavaju zadovoljstva u punoj sigurnosti. Ostaje da se vidi koliko će se do odraziti na sportske rezultate. Neki stručnjaci to smatraju stimulansom, drugi gubitkom energije.

A veliko je pitanje i kako će ovoliki broj kondoma izdržati kreveti u Olimpijskom selu koji su napravljeni od – kartona. Osim, ako ne proradi mašta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)