NAUČIĆU SVE LEKCIJE: Urošu Živanoviću pomešana osećanja posle osvajanja srebra na juniorskom EP u plivanju u Beogradu

S. Krstović

07. 07. 2023. u 11:44

GLAVU gore - hrabrio je posle finala na 50 m prsno trener Dušan Veličković svog pulena Uroša Živanovića. Velika nada našeg plivanja želeo je u svom rodnom gradu da objedini svetsku i evropsku krunu, ali je morao da se zadovolji srebrnom medaljom na juniorskom EP na beogradskom bazenu SC "25. maj - Milan Gale Muškatirović".

НАУЧИЋУ СВЕ ЛЕКЦИЈЕ: Урошу Живановићу помешана осећања после освајања сребра на јуниорском ЕП у пливању у Београду

foto m.vukadinović

- Nisam razočaran, uvek je zlato cilj, kojem sva osmorica u finalu stremimo. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, ali ni potpuno zadovoljan trkom, ali ovo je lekcija koju bi trebalo dobro naučiti - ističe za "Novosti" Živanović.

Uroš je prvi put plivao u svom Beogradu na nekom velikom takmičenju. Hteo je da obraduje svoje najbliže, prijatelje, kolege, naciju, želeo da sluša himnu "Bože pravde", kao prošle godine na juniorskom SP u Limi.

- Trema je uvek prisutna, šampionat je u mom gradu, mojoj zemlji i potrebno je malo iskustva da čovek nauči da se izbori sa tim. Zato i kažem da je ovo jedna dobra lekcija da vidim kako to može da utiče ili ne na mene, kako bih sledeći put bio bolji - naglašava Živanović.

U finalu je 50 m prsno isplivao za 28,08. Danac Gaur je bio brži - 27,57.

- Plivao sam najbrže ove sezone, ali nije to moje najbolje vreme. Ipak, nisam nezadovoljan - kaže Uroš.

Novi izazov je trka na 100 m prsno. Kvalifikacije i polufinale su u subotu, finale u nedelju.

- Finale je cilj, a onda je sve moguće. Trener i ja se vodimo logikom da idemo korak po korak, pa da u najvažnijoj trci pružim maksimum. U suštini, svi momci koji su plivali "pedeseticu" biće mi rivali i na "stotki". Svi smo fizički maksimalno sremni i pobediće onaj koji bude bolje mentalno spreman. Po meni, u finalu svi imaju podjednake šanse - kaže Živanović.

Plivač leskovačke Dubočice neće ići na SP u Fukuoki.

- Osim ovog šampionata, odlučili smo se za EP do 23 godine u Dablinu i juniorsko SP u Netanji (Izrael). A iduće godine pokušaću da izborim olimpijsku normu. To je težak cilj, ali nije nedostižan. 

Veličković: Srebro je srebro

DUŠAN Veličković, trener Uroša Živanovića, smatra da je ostvaren uspeh:

- S obzirom na to da je plivao kod kuće, da je svetski prvak, u finale je ušao pod pritiskom, a nema iskustvo kako da se nosi sa tim. U principu, medalji se u zube ne gleda, srebro je srebro, relativno smo zadovoljni. Na 100 m prsno očekujemo borbu za medalju, kvalitet je nesporan i neupiran, samo je važno da se dođe do finala. Prvi cilj je finale, a onda plivanje "do koske".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)