"ORLOVI" SANJAJU GDANJSK: Odbojkaši putuju u američki Anahajm gde će pokušati da izbore F8 Lige nacija

Novosti online

01. 07. 2023. u 18:29

NE obećavaju, ali se nadaju Gdanjsku. Odbojkaši sutra ujutro lete za Anahajm (SAD), gde će od utorka igrati na turniru trećeg vikenda Lige nacija. "Orlovi" su trenutno deveti i imaju realne šanse da se plasiraju na finalni turnir od 19. do 23. jula u Poljskoj.

ОРЛОВИ САЊАЈУ ГДАЊСК: Одбојкаши путују у амерички Анахајм где ће покушати да изборе Ф8 Лиге нација

FOTO: EPA

- Idemo na turnir u Americi sa nekoliko igrača koji su veoma iskusni, ali ne znam u kakvom su stanju i koliko mogu u ovom trenutku da nam pomognu, pre svega mislim da Uroša Kovačevića i Marka Podraščanina. U tim se vraća posle jednog vikenda mladi primač Veljko Mašulović. A u Anahajmu očekujemo veliku borbu, kao i dosada. Možemo čak ako ostvarimo dosta pobeda da izborimo i fajnal-ejt. Ali, pre svega najvažnije nam je da u svaku utakmicu uđemo sa željom da pobeđujemo - ističe za sajt OSS selektor Igor Kolaković.

Naše asove očekuju veoma teški dueli. U utorak (22.00) sastaju se sa Argentinom, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila bronzanu medalju. Posle sledi dan odmora, a zbog vremenske razlike za manje u 24 časa, 7. jula po našem vremenu sastaće se Kubom (02.00), a potom se olimpijskim pobednikom Francuskom (22.30), koja ne blista u Ligi nacija. Poslednji duel je u subotu (22.30) sa Bugarskom. Zato se javlja dilema da li će naši momci uspeti fizički da izdrže veoma naporan ritam...

- Videli smo da smo prošlog vikenda u Roterdamu bili dosta usporeni što se tiče bolesti i sitnoh povreda, što se naročito osetilo na poslednjem meču protiv Holandije, koju smo dobili sa 3:2. Mislim da će i u Anahajmu biti dosta problema, posebno što prelećemo Atlanski okean. Ovi momci su protiv Holanđana pokazali da i u tim okolnostima mogu da izvuku neku snagu, neverovatno, čak i da pobeđuju. Nadam se da će igrači biti zdravi, što je najvažnije, da me bude problema kao na prošlom turniru. I da ćemo dati sve od sebe, bez obzira na težak raspored - naglašava Kolaković.

Kovačević: Tu sam da pomognem

UROŠ Kovačević je spreman da pomogne saigračima:

- Ne zavisi nešto puno od mene. Tu sam da pomogne, jedno vreme sam bio povređen. Momci su na prethodna dva turnira igrali super, na nivou. Podmlađeni sastav je imao težak raspored i ostvarili su korektan rezultat od četiri pobede. Probaću da u Anahajmu dam sve sebe,da pomognem saigračima da ostvarimo što bolji rezultat - kaže Kovačević.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)