IGRAJ ZA SRBIJU: Talentovani mladi sportisti iz regiona sutra će biti gosti predsednika Vučića

B.Dabić

10. 08. 2022. u 19:02

OKO 200 najtalentovanijih mladih sportista iz Crne Gore, Republike Srpske, Severne Makedonije, sa Kosmeta i iz dijaspore sutra će biti gosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Palati Srbije.

ИГРАЈ ЗА СРБИЈУ: Талентовани млади спортисти из региона сутра ће бити гости председника Вучића

Foto: I. Marinković

Sportisti se  od 1. avgusta nalaze na kampu u Beogradu u organizaciji Udruženja „Sportstars“.

Oni tokom desetodnevnog boravka imaju priliku da treniraju, ali se i takmiče u tenisu, odbojci, fudbalu, košarci i rukometu, a treninge vode profesionalni sportisti i istaknuti treneri iz Srbije.

Kamp se održava u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle“, a osim sportskih treninga i takmičenja polaznici mogu da kroz šetnje upoznaju i neke od kulturnih znamenitosti Beograda.Kamp pod nazivom „Srbija te zove“ su podržala  četiri ministarstva Vlade Srbije, uz pokroviteljstvo predsednika Aleksandra Vučića.

Iz Crne Gore je za učešće na kampu odabrano 50 mladih sportista uzrasta od 12 do 15 godina, a najbrojniji su oni iz Bara, Berana, Herceg Novog i Plužina. Tu su i talentovani dečaci i devojčice iz Podgorice, Mojkovca, Danilovgrada…

Promoteri kampa, pored ostalih proslavljenih srpskih sportista su nekadašnji rukometaš Nenad Peruničić, košarkaš Milan Gurović i odbojkaš Željko Tanasković. Kamp posećuju i  menadžeri poznatih klubova iz Srbije i sveta. Neki od polaznika prošlogodišnjeg kampa „Sportstarsa“ već su angažovani u najboljim srpskim klubovima, a organizatori veruju da je među decom koja ovđe svakodnevno treniraju po dva puta dnevno pod nadzorom istaknutih stručnjaka, dosta potencijalnih reprezentativaca Srbije u pet popularnih sportova.

Stoga je, kažu organizatori, moto ove izuzetne smotre sportista „Igraj za Srbiju – Srbija te zove“.

BONUS VIDEO - RUČNI RAD: Pogledajte šta je Vučić poklonio egipatskom predsedniku

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (73)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca