NASLEDNICI BEZ MILOSTI: Vaterpolisti Srbije pobedili Italiju na startu Svetske lige

S. K.

18. 01. 2022. u 22:50

NOVI tim – stara priča. Nasledinici su nastavili kao i njihovi slavni prethodnici i u prvom kolu grupe C evropskih kvalifikacija Svetske lige u Šapcu su nadigrali vaterpoliste Italije sa 12:9 (3:1, 3:3, 3:2, 3:3).

НАСЛЕДНИЦИ БЕЗ МИЛОСТИ: Ватерполисти Србије победили Италију на старту Светске лиге

FOTO: VSS

Olimpijski pobednici su od početka diktirali ritam. Odlično su se branili,opasno napadali. Jedno vreme ih je mučio igrač više, ali je proradio kada je bilo najvažnije, u drugom poluvremenu. Srbi su sve vreme vodili i nijednog trenutka svetskom prvaku nisu dopustili da izjednače. U prvoj četvrtini naši su brzo poveli sa 2:0, ali se uporni Italijani nisu predavali.

Disali su "delfinima" za vrat, nisu se predavali ni kada su puleni Dejana Savića vodili sa 4:1. Sve do sredini treće četvrtine „azuri“ su imali priključak. Srećom, kod 6:5 proradio je i srpski igrač više i ubrzo su naši poveli sa 8:5. Pokušavali su Italijani da se primaknu, a sve dileme oko pobednika rešio je dva i po minuta pre kraja Drašović golom za 11:7.

Kapiten Srbije Branislav Mitrović nije mogao da sakrije oduševljenje i zahvalio se navijačima na podršci.

- Zahvalan sam Šapčanima na velikoj podršci. Kada su svi u bazenu zapevali himnu, naježio sam se i nismo imali drugu opciju nego da pobedimo i tako obradujemo naš narod. Ovo je za nas bitna pobeda i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu - naglasio je Branislav Mitrović.

Branislav Mitrović/Foto: N.Paraušić

Selektor Dejan Savić je bio svestan da su mlade snage imale veliku želju da se pokažu u što boljem svetlu.

- Hvala Šapčanima na divnoj atmosferi, još jednom su pokazali da su ljubitelji vaterpola. Utakmica je bila živa, aktivna, a u obe ekipe mladi igrači su žarko želeli da se dokažu. Nama je bilo bitno da pobedimo, a sada možemo u Slovačku da povedemo još mlađi tim – istakao je selektor Srbije Dejan Savić.  

"Delfini" su u drugom kolu slobodni, a u trećem, 8. marta gostuju u Slovačkoj.

BAZEN: Gradski u Šapcu. Gledalaca: 1.500. Igrač više: Srbija 13 (6), Italija 12(4). Peterci: Srbija 1 (1), Italija 1(0)

SRBIJA: Rističević, Mandić 3, Drašović 2, Ranđelović 2, Lazić, Vico, Strahinja Rašović 3 (1), Lukić 1, Vučinić, Radulović, Stojanović, Viktor Rašović 1, Mitrović (11 odbrana).

ITALIJA: Del Lungo (13 odbrana), De Fulvio 1, Damonte, Del Baso, Fondeli 2, Pačalijev, Grata 1, Kanela, Prešuti 1, Di Martire, Di Soma, Marcijali 4, Nikozija.

GRUPA C

Prvo kolo

Srbija – Italija 12:9

Drugo kolo – 15. Februar

Italija – Slovačka

Treće kolo – 8.mart

Slovačka – Srbija

Tabela:

Srbija 3, Italija 0, Slovačka -.

BONUS VIDEO: Navijači na veličanstven način dočekali Novaka

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna