SELEKTOR VLADIMIR VASOVIĆ PREZADOVOLJAN: Mlade dame mnogo moćne

S. K.

19. 07. 2021. u 22:10

PONOSNE i srećne bile su danas odbojkašice Srbije na aerodromu "Nikola Tesla" po povratku iz Holandije, gde su sinoć osvojile srebrnu medalju na SP do 20 godina.

СЕЛЕКТОР ВЛАДИМИР ВАСОВИЋ ПРЕЗАДОВОЉАН: Младе даме много моћне

FOTO: OSS

Naslednice evropskih i svetskih prvakinja oduševile su svojim igrama, ali i ponašanjem na planetarnom skupu i dokazale da ne moramo da brinemo za budućnost.

- Kada smo polazili na šampionat nismo ni razmišljali o plasmanu, medalji, jedino nam je važno bilo da igramo svoju najbolju odbojku i da se za svaki meč što bolje spremimo - ističe selektor srebrnih Vladimir Vasović.

U prvom delu prvenstva igrale su u Kortrajku (Belgija). A kada su došli odlučujući mečevi preselile su se u Roterdam, gde su u polufinalu savladale domaću Holandiju (3:1). U finalu nisu imali snage za Italiju - 0:3.

- Nije bilo lako preskočiti ni grupe. Nije bilo zvučnih imena, ali morali smo da nadigramo jednu Poljsku da bi prošli dalje. Ipak, najteže je bilo u polufinalu protiv Holandije. Imali smo protiv sebe i jakog domaćina i publiku. Mislim da smo tu utakmicu odigrali najbolje na turniru. Ali, ispraznili smo se emotivno i fizički, tako da nismo imali šansu protiv jake Italije. Mada je neobično reći posle poraza, smatram da smo osvojili srebrnu medalju - naglašava Vasović.

Iskusni stručnjak ne želi da izdvoji nijednu igračicu, pa ni Heni Kurtagić koja je izabrana za najboljeg blokera.

- Ovo je ekipni sport, jedna bez druge ne mogu. Kao ekipa bile su izvanredne, taj timski duh doveo ih je do trijumfa nad Holandijom i pobedničkog postolja. Zaista su fenomenalne i milina je raditi sa njima - naglasio je Vasović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri