POLJAKINJA PRODAJE MEDALJU SA OI: Oduševila je planetu humanošću, ovo je razlog za njen nesebičan gest!

Novosti online

15. 08. 2021. u 17:02

Osvajačica srebrne medalje u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Tokiju, Poljakinja Marija Andrejčik, oduševila je planetu svojim humanim gestom.

ПОЉАКИЊА ПРОДАЈЕ МЕДАЉУ СА ОИ: Одушевила је планету хуманошћу, ово је разлог за њен несебичан гест!

FOTO: EPA

Ova sjajna sportiskinja je novac odmah uplatila roditeljima malenog Miloša, koga očekuje komplikovan hiruški zahvat na srcu u Sjedinjenim Američkim Državama. Poljska atletičarka je najvrednije odličje stavila na aukciju, a srebro iz Tokija je prodato za 44.000 evra.

- Miloš ima ozbiljnu srčanu manu i operacija u Americi mu je neophodna. Tužno je reći, ali je u prednosti zahvaljujući Kubušu. Dečaku koji nažalost nije preživeo i čiji neverovatni roditelji su odlučili da prebace sredstva za Miloša. Na ovaj nčain i ja želim da pomognem - rekla je Marija i dodala:

- Prava vrednost medalje zauvek ostaje u srcu. Medalja je samo predmet, ali može biti od velike koristi drugima. Ovo srebro može spasisti život umesto da skuplja prašinu u ormaru. Zato sam odlučila da je stavim na aukciju.

Uspeh Poljakinje na Olimpijskim igrama je još veći, jer je pre tri godine i sama imala veliku borbu pošto joj je na jednom pregledu dijagnostikovan osteosarkom, vrsta raka kostiju.

(Espreso) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna