CRVENA ZVEZDA SLAVILA: Partizan nastavlja pad u ponor, sedmi uzastopni poraz u ABA ligi

A. Ilić

14. 03. 2021. u 18:52 >> 21:42

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan 73:64 u 21. kolu ABA lige.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА СЛАВИЛА: Партизан наставља пад у понор, седми узастопни пораз у АБА лиги

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Crvene zvezde došli su do važne pobede u derbiju protiv Partizana. 

Kontrolisali su izabranici Dejana Radonjića igru tokom celog meča, dok je Partizan u potpunosti izdrao šut za tri poena. 

Košarkaši Crvene zvezde potvrdili su pobedom da su jedni od favorita za mesto u plej-ofu dok Partizan mora da strepi kako bi opstao u ABA ligi. Na kraju, 73:64!


Crvena zvezda - Partizan 73:64 (15:14, 26:20, 16:16, 16:14)

DVORANA: "Aleksandar Nikolić" (Beograd)

SUDIJE: Saša Pukl, Igor Dragojević, Sašo Petek

KK Crvena zvezda: Hol, Volden 12, Lojd 10, Uskoković 2, Davidovac 14, Rit 15, Radanov 3, Dobrić 10, Simonović, Jagodić Kuridža 3, Kuzmić, Noko 4. 

KK Partizan: Pejdž 4, Dangubić 6, Stefanović, Jaramaz 10, Veličković 6,  Perkins, Jovanović, Janković 12, Radanović 4, Tomas 17, Trifunović 5

Meč pratite uživo na našem sajtu u nastavku teksta

KRAJ MEČA

73:64 - Poeni za Jankovića, nepotreban faul Kuzmića. Ali bez pogođenog penala. Onda još jedan faul centra Zvezde. Pogodio je Tomas oba bacanja. Faul nad Aleksom Radanovim, koji je pogodio samo jedno bacanje. Sada će Janković na liniju penala, pogodio je oba bacanja. Krade loptu Pejdž, pogađa i to je kraj.

68:54: Duop Rit zakucava i tera Matovića da traži minut odmora. 

62:54 - Pravi grešku u vođenju Markus Pejdž, potom greši i Lojd, nakon čega do lakih poena dolazi Tomas.

62:52 - Sa druge strane trojku je pogodio Lojd, potom pogađa i Duop Rit. Crvena zvezda ponovo na 10 poena. 

57:52 - Pogađa Tomas sa penala, a Partizan se spušta na pet poena zaostatka. 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

57: 50 - Vredi pomenuti da sudijska trojka u gotovo svakom napadu gleda snimak i unosi konfuziju u igru, što dodatno usporava ritam igre. Lopta u rukama Simonovića posle promašaja Jankovića. Ali košarkaš Zvezde ne pogađa za tri poena. Nakon toga Novica Veličković pogađa poene uz faul. Imaće i bacanje, promašio ga, a onda nova konfuzija - Pukl kaže da je posed za Zvezdu, pošto je lopta otišla u aut, a Petek da je za Partizan. Na kraju je za Partizan. 

57:46 - Ponovo je Markus Pejdž napravio faul u napadu i na taj način "poklonio" posed Zvezdi. Forsirao je šut Lojd, težak promašaj. Potom je Veličkoviću sviran faul u napadu. 

55:44 - Zvezda ne koristi napad nakon "mrtve lopte", a Janković dolazi do lakih poena na drugoj strani. Potom je Nikoli Radovanoviću sviran faul, bacanja za Duopa Rita. Loptu je kačio kod drugog bacanja Rašon Tomas i to će biti dva poena za Zvezdu.

49: 42 - Pogađa trojku Duop Rit! Spetljao se Nikola Janković, a Zvezda ima +7. Davidovac odličan pod obručem, poentira iz zakoraka i opet crveno-beli blizu dvocifrenoj razlici. Prekršaj i Korija Voldena.

FOTO: KK Crvena zvezda/Tviter

44:40 - Nema trojke Trifunovića, ali ima pogotka Jankovića iz odbojke. Samo je tri razlike! Odgovorio je Ognjen Dobrić koji poentira uz faul i vraća se Zvezda na komotnu razliku. Sa druge strane Nikola Janković opet dolazi do poena.

41:36 - Nikola Radovanović smanjuje na samo minus pet. Sada je sviran faul istom igraču Partizana. Nema trojke Simonovića.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE

 

41:34 - Partizan se trgao u završnici. Dosta konfuzije unose i sudijske odluke. Čini se da su dosudili Nesportsku grešku Lendriju Noku, ali ne, dosuđena je dvostruka lična greška, a Jaramaz pogađa tri od četiri bacanja. Potom je Partizan imao napad, Pejdž izvlači Faul Noka, te pogađa dva bacanja. 

37:27 - Posle tajmauta slobodna bacanja dobio je Novica Veličković. Oba puta je siguran kapiten Partizana. Lojd je rešio da igra jedan na jedan, a faulirao ga je Markus Pejdž, pa će Zvezdin igrač na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je prvo, potom i drugo. Sjajna kombinacija za Rašona Tomasa, koji dolazi do novih lakih poena pod obručem. Volden je sada promašio na šutu za tri poena, a Tomas vraća Partizan na "samo" minus 10. Tajmaut domaće ekipe.

37:23 - Rašon Tomas je ubacio dva penala, Partizan na minus 12. Odgovorio je Džordan Lojd sa druge strane. 

35:21 - Precizan je bio sa penala Trifunović. Promađio je Duop Rit zicer - odbranio se Partizan. 

35:19  - Partizan je postigao samo pet poena u drugoj četvrtini, a to koristi domaćin. Probudio je Partizan Uroš Trifunović koji je na "poster" stavio Lendrija Noka kome se to nije dopalo, usledilo je koškanje Noka, Tomasa, Voldena i Trifunovića... U drugoj četvrtini rezultat je do sada 20:5 za Zvezdu. Nakon višeminutnog većanja sudijska trojka odlučila je da poeni nakon zakucavanja Trifunovića neće važiti. Novica Veličković i Džordan Lojd dobili su tehničku grešku. 

30:19 - Raspada se u ovom trenutku igra Partizana, sve se svodi na šut za tri - koji ne radi. Koristi to zvezda da po prvi put dođe do 11 poena prednosti. 

26:17 - Zvezda pravi seriju 10:0, precizan je Noko, a prekida je trojkom Trifunović. Aleksa Uskoković usamljen pod košem Partizana napad kruniše polaganjem.  

20:14 - Markus Pejdž je pogodio za tri poena. Partizan potom neuspešan u napadu, a Simonović je takođe promašio za tri poena. Hvata ofanzivni skok Aleksa Radanov, pogađa. Do sada najveća prednost Zvezde. 

KRAJ PRVE ČETVRTINE

15:14 - Pogodio je van balansa Dangubić, a potom je usledila serija promašaja na obe strane. Presekao ju je Volden trojkom.  

12:12 - Dolazi do prvih poena kapiten Novica Veličković. Partizan se odlično brani, jedina glavobolja je loša realizacija u napadu. Pogađa Volden, a potom Marko Simonović dobrom odbranom zaustavlja Veličkovića. 

10:10: Jaramaz je pogodio, a potom se Partizan uspešno brani. Upisuje i mladi Radovanović prve poene na meču. Usledio je faul u napadu Markusa Pejdža. 

10:6 - Pogodio je Rašon Tomas, potom trojku pogađa Lojd, a potom Tomas ide na liniju za slobodna bacanja. Bio je polovičan. Dosta agresivna košarka igra se u "Pioniru". Problemi za Tomasa koji šutira, nije bio precizan, uhvatio je skok, ali još jednom je neprecizan, potom Lojd i Radovanović promašuju za tri, a Davidovac ubacuje svoj sedmi poen. 

4:3 - Trojka za crno-bele. Pogodio je Jaramaz. Davidovac ponovo poentira polaganjem. Janković problematično otvara meč, promašio je dva zicera. 

2:0 - Dejan Davidovac ubacuje prve poene, za manje od 30 sekundi Partizan napravio dva faula. 
Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest