ZA PREKID NIZA OD ŠEST PORAZA! Hoće li sedma biti sreća za Zvezdu?

V. P.

01. 03. 2021. u 21:00

JOŠ jedan dupli nedeljni evroligaški program za Crvenu zvezdu počinje duelom sa Bajernom u dvorani "Aleksandar Nikolić", u koji rivali ulaze sa različitih pozicija.

ЗА ПРЕКИД НИЗА ОД ШЕСТ ПОРАЗА! Хоће ли седма бити срећа за Звезду?

FOTO: Evroliga

Srpski predstavnik je u gubitničkoj seriji od šest utakmica, bavarski hit ovosezonskog izdanja elitnog takmičenja ostvario je četiri pobede u poslednjih pet mečeva i drži visoko peto mesto na tabeli (skor 16-10).

Trener crveno-belih Dejan Radonjić i dalje iščekuje kompletiranje ekipe, u jednom trenutku prepolovljene prodorom virusa korona. U akciju se u prošloj utakmici sa Baskonijom vratio Kori Volden, dok se svakodnevno prati stanje Lengstona Hola, Kina Koloma, Lendrija Noka i Duopa Rita.

Iako su plej-of motivi odavno napustili Mali Kalemegdan, našem timu potrebna je pobeda kao podsećanje da ove sezone nije zalutao u društvo najboljih evropskih klubova. Takođe i za sticanje samopouzdanja pred završnicu ABA lige, u kojoj su konkurenti već dokazali da se neće skloniti sa puta glavnom favoritu takmičenja.

REKORD

ZVEZDA je prošle sezone protiv Bajerna ostvarila najubedljiviju pobedu u Evroligi od 2000. godine (93:63). Zanimljivo, tada je na klupi minhenskog kluba sedeo njen bivši i sadašnji trener Dejan Radonjić.

Crnogorski stručnjak je vodio Bavarce od aprila 2018. do januara 2020, osvojio je dve titule šampiona Nemačke, dok je u Evroligi ostvario skor od 20 pobeda i 26 poraza.

Bajern je u prvom susretu u Minhenu očitao Zvezdi odbrambenu lekciju (74:59). Puleni tadašnjeg trenera Saše Obradovića nisu postigli koš u poslednja četiri minuta meča, što je neminovno vodilo ka prvom porazu u evroligaškim duelima sa Bavarcima (3:1 za srpski tim).

- Uprkos pandemiji, ova sezona Evrolige je fantastična - posmatra situaciju iz svog ugla trener Bajerna Andrea Trinkijeri. - Svaka utakmica je teška, neizvesna i izuzetno važna. Ne bi trebalo da gledamo poredak na tabeli, već samo sledeći korak, a to je meč sa Zvezdom u Beogradu.

Crveno-bele u petak čeka gostovanje Olimpijakosu u Pireju u okviru 28. kola Evrolige.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna