SVET SE DIVI SRBINU: Jokić brine i Lejkerse

V. P

17. 09. 2020. u 21:02

SVI viđeniji NBA analitičari ugrizli su se za jezik posle istorijskog "kambeka" Denvera u seriji sa Klipersima.

СВЕТ СЕ ДИВИ СРБИНУ: Јокић брине и Лејкерсе

FOTO: AP

Nagetsi su postali jedini tim koji je prošao dve plej-of runde posle zaostatka 1:3, tako da se niko ne usuđuje da otpiše družinu Nikole Jokića uoči finalne serije Zapadne konferencije sa Lejkersima, koja počinje u noći između petka i subote (3.00).

- Lejkersi su jasni favoriti, zato što su Lejkersi i zato što imaju najboljeg igrača generacije Lebrona Džejmsa. Ali, nešto se kuva... - izbegava direktnu prognozu bivša NBA zvezda Redži Miler.

Glavni "kuvar" još jedne potencijalne senzacije je momak iz Sombora, mesta gde se dobro kuva. Jokić je u plej-ofu zapržio čorbu favorizovanim Klipersima i lišio Ameriku finalnog duela timova iz velikog Los Anđelesa.

- Niko nije nas želeo u finalu Zapada, niko nije mislio da možemo da uradimo nešto. Dokazali smo sebi i drugima da možemo. Trebalo bi i Lejkersi da se zabrinu - gleda Jokić na "jezeraše" kao na još jednu veliku lovinu.

NBA O SRPSKOM VELIČANSTVU

UOČI finalne serije Denvera i Lejkersa, NBA je objavila kratak video sastavljen od sekvenci iz ranih košarkaških dana Nikole Jokića do poteza iz svežih duela sa Klipersima.

- Zaljubio sam se u košarku. Igrao sam profesionalno od 16. godine, pa sam se brzo razvijao. Radim iste stvari na parketu koje sam radio i pre - priča "srpsko veličanstvo", kako ga NBA oslovljava u ovom videu. - Kada sam došao ovamo, rekao sam sebi da ću se potruditi da budem najbolji što mogu. Nadam se da ću jednog dana osvojiti prsten, to je moj cilj.

Denver je poslednji put igrao u konferencijskom finalu 2009. Zvezda tima bio je Karmelo Entoni, podržan od zvezda na zalasku Alena Ajversona i Čonsija Bilapsa. Izgubio je upravo od Lejkersa (2:4), koji su na sledeće finale čekali predugih deset godina za standarde druge najtrofejnije NBA "franšize".

- Imamo igrače koji su već bili ovde, ali ovaj tim je prvi put u finalu kao grupa - kaže trener Lejkersa Frenk Vogel, koji je salvom komplimenata obasuo našeg Jokića. - Džoker je možda najunikatniji igrač ikada na poziciji centra. Može da ti naškodi na sve načine, šutem za tri poena, na "postu", asistencijama. Veoma dobro vodi tim, pravi saigrače boljim i praktično sve radi. On je kompletan igrač. Denver je fantastičan tim, Jokić i Marej igraju na visokom nivou i nimalo nisam iznenađen njihovim plasmanom u finale.

Kladionice daju Lejkersima 88,2 odsto šanse za plasman u veliko finale, delom i zbog plej-of istorijata ovih timova, koji su odigrali šest serija. Denver nikad nije izbacio El-Ej velikana. Ali, niko pre ovih Nagetsa nije dva puta prošao posle 1:3. Nikad ne reci nikad, posebno ako u timu imaš Jokića.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)