MAESTRALNI JOKIĆ VRATIO DENVER U IGRU: Nagetsi razbili Minesotu, nastavlja se borba za finale Zapada (FOTO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

11. 05. 2024. u 06:15

IZGUBIO je Denver prve dve utakmice u Koloradu od Minesote, ali odgovor Nagetsa u Mineapolisu bio je moćan. Ekipa Majkla Melouna ubedljivo je pobedila sa 90:117 (20:28, 21:28, 25:37, 24:24), uz još jednu fantastičnu partiju Nikole Jokića.

МАЕСТРАЛНИ ЈОКИЋ ВРАТИО ДЕНВЕР У ИГРУ: Нагетси разбили Минесоту, наставља се борба за финале Запада (ФОТО)

FOTO: Tanjug/AP

Srbin koji je nedavno treći put postao MVP najjače lige na svetu još jednom je blistao. Završio je meč sa dabl-dabl učinkom. On je postigao 24 poena, imao je 14 skokova i devet asistencija.

Svesni su bili u redovima šampiona NBA lige da moraju da pobede treći meč, jer bi eventualni poraz ozbiljno približio Timbervulvse finalu Zapadne konferencije. Zbog toga je Denver od starta bio dobar na oba kraja parketa.

Da su pristup i igra drugačiji moglo se videti posle prvog poluvremena kada su Nagetsi imali velikih 15 poena prednosti - 41:56.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku utakmice. Nastavili su Jokić i saigrači da razbijaju protivnika. Koliko su bili dominantni pokazuje i to da su u trećem kvartalu postigli čak 37 poena.

Nisu gosti posustali ni u četvrtoj četvrtini i do kraja su pregazili protivnika i poslali poruku da su se vratili u život i da nastavljaju veliku borbu za finale.

Pored Jokića odličnu utakmicu za Denver odigrao je Džamal Marej koji je meč završio sa 24 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Entoni Edvards sa 19, dok je Karl Entoni Tauns brojao do 14.

Zanimljivo, nijedna ekipa u ovoj seriji još uvek nije ostvarila pobedu na domaćem parketu. Takođe, Timbervulsvima je ovo bio prvi poraz u plej-ofu nakon što su u prvoj fazi pregazili Finiks (4:0).

Četvrta utakmica igra se isto u "Target centru", a na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 2.00 časa po srednjeevropskom vremenu.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce, do najboljeg i najplaćenijeg košarkaša na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)