"ORLOVI" SE NAVODNO RASPUCALI: Načuli smo od Poljaka da Srbija ima moćan tim za Mundobasket

Novosti online

04. 08. 2023. u 16:59

REZULTATI utakmica dostupni su u realnom vremenu, osim kada reprezentacija Srbije igra trening mečeve u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo. Zahvaljujući košarkaškom savezu našeg drugog sparing partnera, saznali smo da su „orlovi“ pobedili Poljsku 81:66 (23:14, 19:16, 23:14, 16:22).

ОРЛОВИ СЕ НАВОДНО РАСПУЦАЛИ: Начули смо од Пољака да Србија има моћан тим за Мундобаскет

FOTO: N. Paraušić

Nije objavljen individualni učinak naših reprezentativaca, znamo da je u protivničkom timu najefikasniji bio bivši igrač Mege i novopečeni centar Aleksander Balcerovski sa 14 poena, da je pojačanje Partizana Mateuš Ponitka postigao sedam. Po pobedi ubedljivom razlikom i nekim zapažanjima selektora Poljske, reklo bi se da su „orlovi“ u dobrom zaletu za Mundobasket od 25. avgusta.

- Igrali smo fizički zahtevnu utakmicu, ušli smo u meč pomalo teških nogu i Srbi su na početku imali nekoliko pogodaka, ali smo se borili do kraja. Napredak u igri je ono što smo želeli u meču protiv ovako jakog rivala - rekao je Miličić.

Poljski reprezentativac Mihal Mihalak zadovoljan je time što se njegov tim borio do poslednjih minuta utakmice, u kojoj su igrači našeg selektora Svetislava Pešića naštelovali šuterske sprave.

- Srbija je izuzetno kvalitetan protivnik, u ovom meču ubacila je mnogo trojki. Na početku su nam rezultatski pobegli, ali smo uspeli da se vratimo u igru i budemo konkurentni u drugom poluvremenu.

Posle dve utakmice zatvorenog tipa sa selekcijama BiH i Poljske, uskoro ćemo imati priliku da vidimo na delu naše reprezentativce. Na tradicionalnom Akropolis kupu u Atini najpre će se sastati sa domaćinom Grčkom 8. avgusta, dan kasnije sa Italijom, potencijalnim i skoro izvesnim protivnikom u drugoj rundi Svetskog prvenstva u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

PRIPREME

8. avgust: Srbija - Grčka, Atina

9. avgust Srbija - Italija, Atina

16. avgust Srbija - Portoriko, Beograd

20. avgust Srbija - Kina, Šenžen

21. avgust Srbija - Brazil, Šenžen

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice