NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

DAN ODLUKE U EVROLIGI: Crvena zvezda čeka pozivnicu, Partizan potvrdu za učešće u eliti

Novosti online

29. 06. 2023. u 09:37

EVROLIGA danas donosi odluku kojih 18 ekipa će učestvovati u elitnom takmičenju u sezoni 2023/2024.

ДАН ОДЛУКЕ У ЕВРОЛИГИ: Црвена звезда чека позивницу, Партизан потврду за учешће у елити

ABA liga/ Emilija Jovanović

Partizan čeka samo potvrdu, pošto kao šampion ABA lige ne bi trebalo da strepi za nastup. Sa druge strane Crvena zvezda se nada da će dobiti specijalnu pozivnicu i ostati deo Evrolige.

Poznato je da ni naredne sezone neće biti ruskih klubova u eliti, a zna se da sigurno učešće imaju timovi koji su vlasnici A licence: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpijakos, Panatinaikos, Anadolu Efes, Fenerbahče, Makabi, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen i Asvel.

Ipak, izjava novog direktora Evrolige Paulijusa Moteijunasa uliva nadu da bi oba beogradska kluba mogla opet da igraju večite derbije u Evropi.

- Razgovaraćemo sa klubovima, svih 18 bi mogli da ostanu u Evroligi i naredne sezone - rekao je Litvanac nedavno.

Albi i Monaku si istekle dvogodišnje pozivnice, očekuje se da one bude obnovljene, pa njihovo učešće ne bi trebalo da bude dovedeno u pitanje. Posebno za "kneževe" koji su prošle sezone pod vođstvom Saše Obradovića učestvovali na Fajnal-foru.

Pravo igranja u Evroligi izborila je i Gran Kanarija kao osvajač Evrokupa, ali se zbog finansijskih problema španski klub povukao, što je ostavilo prostora da dva kluba dobiju specijalnu pozivnicu.

Njoj se nadaju Crvena zvezda, Virtus iz Bolonje, Valensija i finalista drugog po kvalitetu evropskog takmičenja Turk Telekom.

BONUS VIDEO: Partizan je šampion ABA lige

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet