AUTO BEZ TURBO POGONA: Zvezda ispustila dobru priliku za produženu sezonu Evrolige

V. PRERADOVIĆ

10. 04. 2022. u 08:20

SLAVLjENIČKI ambijent u hali "Aleksandar Nikolić" na izlazu iz ove evroligaške sezone za košarkaše Crvene zvezde. Slavila se pobeda nad aktuelnim šampionom Efesom (93:85), ali je u pozadini trijumfalnog oproštaja provejavao osećaj ispuštene šanse za prvi plej-of doživljaj u ligaškom formatu takmičenja.

АУТО БЕЗ ТУРБО ПОГОНА: Звезда испустила добру прилику за продужену сезону Евролиге

FOTO: Evroliga

Priliku su ugledali nakon suspenzije tri ruska tima, u tom momentu pozicionirana među osam vodećih. Do tada je top 8 bio nestajuća tačka na horizontu. Podsticaj je imao trenutni efekat, nizom od četiri pobede pretekli su direktne konkurente i nakratko se parkirali na mestu broj 8. Međutim, motor je prokuvao u poslednjoj krivini.

Poraz od Albe u Berlinu, tima koji navijači crveno-belih već godinama doživljavaju kao školskog siledžiju, sveo je čitavu sezonu na naredni meč protiv Bajerna u Minhenu. Zvezdomobil je u Bavarskoj doživeo težak udes, doduše bez dva veoma bitna dela - Branka Lazića i Ostina Holinsa.

- I ostale ekipe su imale probleme, ali složićete se da nije isto kada nama nedostaju dva igrača i kada nedostaju Realu ili Barseloni. Videlo se u meču sa Efesom koliko nam je falio Holins u oba pravca - sugeriše trener Dejan Radonjić.

Vredi pomenuti da su Bavarci ugasili Zvezdu bez Korija Voldena, Nika Vajler-Beba i Pola Cipsera, neposredno po izlasku kompletne ekipe iz kovid-karantina. Složićete se da Bajern nije ni Real ni Barselona. Problem promašenih zicera ove sezone zadire dublje od nedostatka dvojice igrača, pa i od objektivno velikih nedaća sa kojima se Zvezda susrela još u pripremnom periodu.

- Odigrali smo 33 meča u Evroligi, od kojih u 29 nismo bili kompletni - izneo je Radonjić nepobitnu činjenicu.

- Raduje me to što smo u skoro svim utakmicama igrali dobro, prepoznatljivo. Završili smo takmičenje sa 14 pobeda posle izuzetno kompleksnog pripremnog perioda, tokom sezone je bilo još teže zbog povreda Vajta i ostalih. Setite se samo uvodnog meča protiv Fenerbahčea, odigranog bez petorice.

Stvar je u tome što je Zvezdin tim auto koji dostiže svoju maksimalnu brzinu samo sa punim rezervoarom. Ide (prepoznatljivo) dobro, ali nema turbo tehnologije za ubrzanje u kritičnim rutama. Odnosno, nema dovoljno talenta neophodnog kada se pokazivač stanja goriva približava žutom.

- Pre početka sezone rekao sam da je cilj da imamo više pobeda nego prethodne, što je ispunjeno. Ovo je drugi najbolji rezultat, posle one u kojoj smo ostvrili 16 - ističe Radonjić.

Zvezdina evroligaška sezona je bila sasvim solidna, ali ne i uspešna. Granična linija uspeha za sada već veterana u elitnom društvu mora da bude ona podvučena ispod osmoplasiranog tima. Ovu je završila na 11. mestu u konkurenciji 15 preostalih učesnika nakon izbacivanja iz trke ruskih klubova.

BIĆEMO PRVI U ABA LIGI

ZVEZDI su u preostale četiri utakmice ABA lige potrebne dve pobede za prvo mesto u regularnom delu. Dočekuje FMP i Igokeu, gostuje Borcu i Budućnosti.

- Ne bežimo od uloge favorita u ovim mečevima, siguran sam da ćemo biti prvi na kraju ligaškog dela. Radićemo najbolje što možemo da što spremniji dočekamo plej-of - kaže trener crveno-belih Dejan Radonjić.

BONUS VIDEO - Nesvakidašnje slavlje košarkašica Crvene zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri