"MALO ĆETE DA SE NAČEKATE DA DOBIJAMO SA +20!" Svetislav Pešić je prezadovljan, a naročito jednim igračem

D. N.

25. 02. 2022. u 22:54

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije je u 3. kolu kvalifikacija za Mundobasket ostvarila drugu pobedu, a nakon što su Slovaci savladani u Beogradu, selektor "orlova" Svetislav Pešić je pohvalio svoje izabranike.

МАЛО ЋЕТЕ ДА СЕ НАЧЕКАТЕ ДА ДОБИЈАМО СА +20! Светислав Пешић је презадовљан, а нарочито једним играчем

Košarkaški savez Srbije

Podsetimo, Srbija je u zanimljivom košarkaškom duelu pobedila Slovačku, a sa istim rivalom "orlovi" će u ponedeljak od 18 časova igrati na njegovom terenu.

Pešić je, gotovo u dahu, posle meča istakao sledeće:


- Hteo bih prvo da kažem "bravo" mom timu, jer je odigrana odlična utakmica. Odbrana je bila dobra, u kontinuitetu, popravljali je kako je vreme odmicalo, iako smo imali naspram sebe kompaktan tim i u njemu tri vrlo ozbiljna igrača. Meni je važno da se popravljamo, naročito u odbrani, ali smo imali problem sa ofanzivnim skokom rivala u prvom poluvremenu. To smo sveli na svega četiri takva skoka u drugih 20 minuta. Odbrana je bila izvrsna, s energijom, s koncentracijom, a pritom smo jedan iskusan tim naterali da 18 puta izgubi loptu. Nije samo važno pobediti, već i kako smo pobedili, rekao je strateg Srbije.

Ekipu je pohvalio i jer ga je poslušala kada je ukazano šta je problem u igri:

- Neću mnogo da hvalim, ali stvarno moram da kažem da sam jako zadovljan kada ekipa reaguje. Ja sam na poluvremenu ukazao na problem sa ofanzivnim skokom, to smo potpuno neutralisali u drugih 20 minuta, a pritom smo mi iz drugog pokušaja ubacili 21 poen. Napravili smo veliki posao sa aspekta igre, a uvek je važno i da se pobedi. Naravno, bilo bi lepo da je 20 razlike, ali..., uz smeh je rekao Pešić.

On je istakao da timu koji trenira ne nedostaje motivacija, "što je možda i najvažnije u ovom trenutku", ali da ne treba zaboraviti da je reprezentacija sada imala samo dva dana za treninge, a da su se desile i povrede poput polomljenog nosa, stomačnih tegoba...

- Ne žalim se, da me neko ne razume pogrešno, ali mi smo posle takvih "priprema" igrali protiv jako iskusne i jako motivisane ekipe. Razumem da bi svi voleli da mi pobeđujemo ubedljivo, ali... malo ćete morati da sačekate da mi dobijamo sa 20 razlike. I vi (novinar) morate malo da se znojite, da biste uživali na kraju. A ne da uživate tokom cele utakmice, našalio se selektor.

Svetislav Pešić, selektor košarkaša Srbije, na meču sa Slovačkom u Beogradu / Košarkaški savez Srbije

Na kraju je pričao o odsutnim i povređenim igračima, ističući da je Micić povredio rame i da je morao u Minhen na pregled, da bi se potom raspitao da li je i kako Nedović igrao protiv Zvezde.

- Šta kažete, bio najbolji? Dobro... Ali, eto, nastavlja se to (Evroliga), ne možemo da računamo na njih sada... Ja, znate, verujem ekipi, ne verujem igračima koji dođu na jedan dan. Nadam se će se ta situacija jednom popraviti. A što se tiče onih koji su bili tu, ili će biti, ja verujem da će Filip Petrušev svojim prisustvom, svojim talentom, podići kvalitet. I, moram da kažem, mladi (Balša) Koprivica je odigrao odlično. Stvarno, odlično. Pravi naslednik ćaleta svog, koji je bio jedan od najboljih ofanzivnih skakača u Evropi i svetu, zaključio je Svetislav Pešić.

Statistika

Srbija - Slovačka 75:63 (24:18, 20:18, 18:18, 13:9)

Beograd - Hala: "Aleksandar Nikolić", gledalaca: oko 4.000; 

Srbija: Avramović 14p (šut 3/8 za dva, 2/5 za tri)  2as, 3os, Đurišić 7p (šut za dva 2/7, za tri 1/3) 4sk, Radanov 5p, 4sk, 3os, Ristić 12p, (šut 6/11), 9sk, Simanić 4, Đoković nije igroa, Jagodić Kuridža 13p, (šut za dva 3/4, za tri 2/3), 6sk, Jović, Koprivica 8p šut 4/5), 5sk, 4bl, Novak 4as, Petrušev nije igrao, Trifunović 12p, (šut za dva 3/7, za tri 2/6), 4sk, 4as, 2os

Slovačka: Abraham 3, Bordizjanski 23p (šut za dva 2/6, za tri 4/8), 4sk, 4as, Dolezaj, Fusek 7p, 10sk, 3bl, Krajcović 7, Bahan 3, Bojanovski 2, Ihring 13p (šut za dva 4/6, za tri 2/4), 9sk, 4as, Korner, Majercak, Malovec, Petras 4


Raspored utakmica i sistem takmičenja u kvalifacijama za Mundobasket


Posle pomenutog gostovanja Slovačkoj, Srbija će 30. juna igrati u Letoniji, a 3. avgusta dočekati Belgiju. Ako tada bude među tri najbolja tima u grupi, a nema razloga da ne bude, ide u drugu fazu gde će 24 tima biti raspoređeno u šest četvoročlanih grupa, iz koje će po dve selekcije (ukupno 12 iz Evrope), posle mečeva koji se igraju u novembru 2022. i februaru 2023, plasirati na Svetsko prvenstvo.

Mundobasket je na programu od 25. avgusta do 10. septembra 2023. godine u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

 

BONUS VIDEO: Zvezda podigla pehar Kupa Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna