JUNIORSKA EVROLIGA: Crvena zvezda izgubila loptu 22 puta, a deklasirala Partizan

D. N.

25. 02. 2022. u 19:47

NA kvalifikacionom turniru juniorske Evrolige, koji se održava u Beogradu, podmladak Crvene zvezde ubedljivo je savladao Partizan - i pored čak 22 izgubljene lopte, semafor je na kraju pokazao čak 32 poena razlike za crveno-bele, koji su trijumfovali sa 86:54.

ЈУНИОРСКА ЕВРОЛИГА: Црвена звезда изгубила лопту 22 пута, а декласирала Партизан

Foto: Twitter/@kkcrvenazvezda

Nakon što su juniri Zvezde u prvom delu dana pobedili Valensiju sa 104:71, a Partizan tesno izgubio od Tofaša sa 66:72, na red je došao "večiti derbi" u konkurenciji 18-godišnjaka (i mlađih).

I, već posle prve deonice, koju su crveno-beli dobili sa 21:12, bilo je jasno da je ova generacija Zvezde trenutno prevelik zalogaj za vršnjake iz Partizana, što je na kraju pokazao i konačan rezultat. 

Crveno-beli su nadigrali "večitog rivala" u skoro svim segmentima košarke, imali su 26 asistencija, naspram devet suparničkih, u skokovima je bilo 35-26, u šutu za dva poena 62,9% naspram 51,4%, a za tri 42,9% naspram skromnih 9,5%. Partizan je imao samo bolji učinak s linije penala (70,6% naspram 62,5%, kao i jednu blokadu više (3:2).

U pobedničkoj, ekipi Crvene zvezde, istakli su se Luka Vudragović sa 21 poenom, četiri skoka, četiri asistencije i tri osvojene lopte, te nikola Topić sa 11 poena i po pet skokova i asistencija, a u Partizanu su bolji od ostlaih bili Ognjen Stanković (14 poena, po tri skoka, asistencije i "krađe") i Viktor Mikić, koji je uz 12 poena imao i devet skokova.

U trećem kolu beogradskog turnira, Partizan u subotu od 14 sati igra protiv Valensije, a Zvezda od 16 protiv Tofaša.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!