AMERI SU ZAPANJENI: Otkrili šta Nikola Jokić radi na mečevima i ne mogu da veruju (VIDEO)

D. N.

25. 02. 2022. u 22:01

NIKOLA Jokić je ponovo izbio u centar pažnje američke košarkaške javnosti zbog onoga što radi na NBA mečevima.

АМЕРИ СУ ЗАПАЊЕНИ: Открили шта Никола Јокић ради на мечевима и не могу да верују (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Nakon što je naš as minuli vikend proveo u Klivlendu, gde je Jokić ostvario pobedu u "dramatičnom" Ol-star meču, a pritom je umalo imao i tripl-dabl učinak, vratio se takmičarskim obavezama.

Prva prepreka za njega i Denver Nagetse bili su Sakramento Kingsi, koji jesu savladani uz nove majstorije srpskog asa, ali...

Amerikanci su na tom meču otkrili i nešto što dosad nisu primećivali.

Rob Perez, jedna od najpopularnijih javnih ličnosti u SAD koja na društvenim mrežama komentariše NBA ligu, ukazao je na sledeće, uz video-snimak koji je sam priredio na osnovu TV prenosa meča Sakramento - Denver:

- Jedna od mojih omiljenih stvari za gledanje je kada Nagetsi čuvaju vođstvo u četvrtoj četvrtini Nikola Jokić izmišlja načine kako da "krade" vreme pre nego pto ubaci loptu u igru, a pritom vreme (do kraja utakmice) i dalje teč. Pogledajte ovaj njegov "masterklas":

I, zaista, može da se vidi kako srpski centar, vrlo lukavo, želeći da vreme do kraja meča prođe, a da još ne krene da se računa vreme za napad njegove ekipe, dopušta ili da lopta skakuće pokraj igrališta, ili je nehotice udari rukom ili nogom, ili se malo pobuni zbog nedosuđenog ofanzivnog prekršaja rivala... I, vreme stvarno prođe.

- Ovo je neverovatno. Nikada ovo nisam primetio, nikada! Nisam ni znao da ovo možete da izvede, a 20 godina opsesivno pratim košarku, poruka je jednog od ljubitelja "igre pod obruča" nakon pomenutog snimka, dok su mnogi drugi Amerikanci pisali i rečenice poput "Pa, ovo je delo momka koji očigledno voli fudbal", ili "Čist genije!", ili "Koeficijent inteligencije - milion".

Nikola Jokić - statistika u ovoj sezoni

Podsetimo, Nikola Jokić i ove sezone ima fantastičnu statistiku u NBA ligi: prosečno postiže 26 poena po meču, ima čak 13,8 skokova po utakmici, uz 7,9 asistencija po takmičarskom nastupu.

Šta sledi za Jokića i Denver?

Nikola Jokić i Denver naredni meč igraju u nedelju, tri sata iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, kada će ugostititi istog rivala čiji su sinoć bili gosti - Sakramento Kingse.

U ovom trenutku Nagetsi su, uz učinak 34-25, šesti u Zapadnoj konferenciji NBA lige, a Sakramento 13. na "zapadu" sa 22-39.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!