JOKIĆ BLOKADOM DONEO POBEDU DENVERU: Srpski košarkaš ostvario novi dabl-dabl i prekinuo seriju pobeda Toronta (VIDEO)

Novosti online

13. 02. 2022. u 08:05

NIKOLA JOKIĆ je još jednom brilijantnom partijom pokazao zašto je MVP najjače lige na svetu i glavni favorit da i u tekućoj sezoni ponese to laskavo priznanje.

ЈОКИЋ БЛОКАДОМ ДОНЕО ПОБЕДУ ДЕНВЕРУ: Српски кошаркаш остварио нови дабл-дабл и прекинуо серију победа Торонта (ВИДЕО)

Foto AP

Srpski as predvodio je Denver do pobede u Torontu, a pored novog dabl-dabla - 28 poena i 15 skokova, uz šest asistencija, idu mu i direktne zasluge za trijumf pošto je u poslednjoj sekundi utakmice blokadom sprečio Odžija Anunobija da pogodi za pobedu Reptorsa - 110:109.

Jokiću je to bila druga blokada na utakmici, 350. u karijeri, a ukupno treća u poslednjih nekoliko meseci kojom je odlučio pobednika neke utakmice.

Momak iz Sombora se tako iskupio za dva promašena slobodna bacanja na 12 sekundi pre kraja, iako je do tada bio najbolji pojedinac Nagetsa i čovek koji je doneo preokret u "Skotijabenk areni".

Duel u najvećem gradu Kanade bio je veoma neizvestan i ekipe su se menjale u vođstvu.

Međutim, u poslednjoj deonici Toronto je bio taj na čijoj strani je bila prednost i koji je bio bliži pobedi.

Sredinom poslednjeg perioda ekipa Majka Melouna sa vratila, važnu ulogu odigrali su Fakundo Kampaco i Vil Barton, ali je ponovo Jokić bio taj koji je nosio svoj tim. Održavao je prednost, da bi u samom finišu imao priliku da potvrdi pobedu.

Sijakam ga je faulirao, ali je on na 12 sekundi do kraja utakmice promašio oba slobodna bacanja. Rezultat je bio 110:109, ali se Nikola momentalno iskupio i na već opisan način utišao Toronto.

U pobedničkom timu pored Jokića istakao se Džef Grin sa 19 poena, dok je Eron Gordon dodao 13.

Na drugoj strani, najefikasniji je bio Sijakam sa 35 poena (16/22 iz igre), 10 uhvaćenih lopti i sedam uspešnih dodavanja, a odličnu partiju pružio je i Vanvlit (25 poena i po pet skokova i asistencija).

Denver je zadržao šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 31 pobedom i 25 poraza, dok su Reptorsi takođe šesti, ali na Istoku, sa skorom 31-24.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili