NEDOVIĆ GAZDA ZELENIH: Srpski bek opet junak Panatinaikosa

G. K.

12. 02. 2022. u 20:39

KADA je Nemanja Nedović na visini zadatka, nema zime za Panatinaikos.

НЕДОВИЋ ГАЗДА ЗЕЛЕНИХ: Српски бек опет јунак Панатинаикоса

foto Evroliga

Srpski košarkaš je u poslednjih nekoliko utakmica pronašao "pik" forme, što je posledično dovelo do odličnih rezultata "zelenih". Najnoviji, na gostovanju Asvelu u okviru 26. kola Evrolige u kojem je grčki velikan odneo pobedu rezultatom 76:63.

Okršaj sa Francuzima je završio sa 18 poena na svom kontu uz dodatak od pet skokova i četiri asistencije za nešto više od pola sata na parketu. Bivši Zvezdin đak je iz igre šutirao 7/18, dok je pogodio četiri trojke iz čak deset pokušaja, što samo pokazuje koliko slobode i prava poseduje u igri bivšeg evropskog šampiona.

To se najbolje videlo u prošlonedeljnoj utakmici domaćeg prvenstva protiv Larise kada je stigao na prag rušenja ličnog i klupskog košgeterskog rekorda jer je ubacio 38 poena, jedan manje nego što je bio slučaj lani protiv Makabija i dva od rekordera, legendarnog Dominika Vilkinsa! Samo u poslednja četiri meča elitnog evropskog takmičenja je redom postizao prvo 20 aktuelnom prvaku Efesu, po 16 Baskoniji i Monaku i pre dva dana 18 Asvelu.

- Dobor se osećam, sve ide u željenom smeru. Mislim da je prekretnica bila utakmica protiv Olimpijakosa na strani, od tada igram na visokom nivou. (PAO slavio sa 81:76, Nedović ubacio 24 poena). Sada sledi važan deo sezone, dolazi nam Kup, pa i završnica nacionalnog prvenstva. Moramo da osvojimo jedan od ta dva trofeja, a bilo bi idealno oba - rekao je nedavno u razgovoru za "Mocart sport", bek Atinjana.

Ispuniti taj cilj biće mnogo lakše sa Nedovićem u sastavu, i to stopostotno zdravim pošto je u prethodnih godinu dana previše vremena provodio u ambulanti (povrede, korona) nego na terenu. Bilo je vreme da napokon oseti zračak sunca.

BONUS VIDEO: Oki povećao prednost Zvezde

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!