ŽELJKO REBRAČA RASPAMETIO HRVATE: Nas bombarduju, a mi pobeđujemo sve žive!

D. N.

22. 12. 2021. u 21:50

ŽELjKO Rebrača je bio i ostao među onim legendarnim košarkašima koje smo imali, a koji će se pamtiti večno.

ЖЕЉКО РЕБРАЧА РАСПАМЕТИО ХРВАТЕ: Нас бомбардују, а ми побеђујемо све живе!

Foto arhiva VN

Briljirao je u dresu reprezentacije, s kojom je bio i prvak sveta 1998. godine, i dvaput šampion Evrope (1995. i 1997.), a a briljirao je i u klupskim dresovima.

S Partizanom je osvojio Kup šampiona, igrao i za Beneton, Panatinaikos, Valensiju, ali i za NBA klubove kao što su Detroit Pistons, Atlante Hoks i Los Anđeles Klipers.

Danas je, međutim, razgovor s njim koji je obavio španski "Gigantes" jedan od čitanijih na hrvatskim portalima, sudeći po tome da ga nekoliko njih drži na naslovnim stranama i to prilično dugo.

A delovi tog intervjua koje su u našem komšiliku isticali su sledeći i tiču se prisećanja na devedesete godine 20. veka, kada je reprezentacija SR Jugoslavije harala košarkom.


- Želeli smo svima da pokažemo da smo najbolji, hteli smo da svima isprašimo tur. Svi su nas se plašili, širom sveta su pratili kaok igramo i šta radimo, a mi bismo ih onda pobeđivali s 20 ralike, počeo je Rebrača.

Željko Rebrača / Foto - arhiva VN

Tekst potpisa


Tome je dodao i sledeće, a prvu narednu rečenicu hrvatski mediji su uzimali i za naslov:


- U Srbiji smo bili kao Bitlsi. Svi su nas voleli, sve smo pobeđivali. Kad odeš u restoran, jedeš za džabe. Mogao si da radiš šta hoćeš. U tom smislu, naši životi su bili dobri. Ali, i sami smo pravili dobre stvari, pobeđivali smo najbolje ekipe na svetu i to u vreme dok su nas bombardovali. To nam je davalo energiju da pokažemo svetu da smo bolji nego što druga strana priča o nama. Teško je to objasniti, istakao je nekadašnji centar.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a