"PREBIŠE NIKOLU!" Jokić u NBA haosu koji ne staje, američki novinari dele snimak koji mnogo toga otkriva (VIDEO)

D. N.

10. 11. 2021. u 17:09

NIKOLA Jokić i Markif Moris su došli u sukob na NBA meču i tenzije oko toga se nikako ne smiruju.

ПРЕБИШЕ НИКОЛУ! Јокић у НБА хаосу који не стаје, амерички новинари деле снимак који много тога открива (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Podsetimo, u završnici meča između Denvera i Majamija, Markif Moris je, ničim izazvan, prekinuo kontranapad Nagetsa tako što je snažno "uleteo" u telo našeg asa, ne mareći što "gađa" Jokićevo koleno, koje je Nikola nedavno povredio, već je na MVP-a nasrnuo koristeći i lakat.

Usledio je, sekund kasnije, nesportski potez srpskog igrača, koji je sa leđa odgurnuo prgavog Amerikanca. 

I, posle ovog incidenta, a potonjeg haosa u kome je najratoborniji bio as Majamija Džimi Batler, NBA liga je izrekla kazne, od kojih je najveću dobio upravo Nikola Jokić.

Ali, pojedini američki novinari ukazuju na to da je srpski as prolazio kroz pravu torturu tokom meča, bar kada se o suđenju radi.

Tako je NBA izveštač uglednog "Forbsa", Džoel Raš, priredio jedan kraći prikaz potpuno neshvatljivog ponašanja arbitara, i to u situaciji kad je prekršaj nad Jokićem bio evidentan.

- Evo vam još jedan primer kako su sudije dizale Jokićevu nervozu ranije tokom meča. Prvo imamo nedozvoljeno "grljenje" Bama Adebajoa, dok se sa Jokićem borio za poziciju u reketu. Faul je, ali faul nije dosuđen. Onda se, sa pravom, Jokiću "svirao" prekršaj na drugoj strani terena. Dva su faula bila, ali je samo jedan dosuđen, istakao je Raš uz snimak koji je i pred vama:

Njemu su se pridružile i neke druge kolege, pa i bivši NBA igrači a sada analitičari, poput Ričarda Džefersona i drugih.

Džeferson je, primera radi, objavio snimak pomenutog incidenta, objasnivši da se nikako ne radi ono što je Markif Moris uradio, a da definitivno ne treba raditi ni ono što je Jokić učinio. Međutim, tada je ponovio: "Zapamtite, da se nije desilo ono prvo (nasrtaj igrača Majamija), ne bi se desilo ono drugo (odgovor srpskog asa)".

Jokićevu reakciju posle "batina" koje je dobio na terenu pre incidenta, pa prljavog poteza rivala koji je i izazvao potonji haos, branili su i Čarls Barkli i Šekil O'Nil.

Ne treba, međutim, zaboraviti ni da se u ovu veliku "NBA frku" uključio i rođeni brat Markifa Morisa, igrač Los Anđeles Klipersa Markus Moris, a na njegovu pretnju - hitno su reagovala i Jokićeva braća, Nemanja i Strahinja.


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!