NBA SUPERZVEZDA GUBI 200.000.000 DOLARA: Tvrdoglavost bi mogla skupo da ga košta (VIDEO)

Novosti online

17. 10. 2021. u 08:00

KAJRI Irving, jedan od najboljih plejmejkera sveta i dalje odbija da se vakciniše i zbog bi mogao da bude uskraćen za dodatnih 200 miliona dolara. Ovu informaciju preneo je ugledni NBA novinar Šems Čaranija.

НБА СУПЕРЗВЕЗДА ГУБИ 200.000.000 ДОЛАРА: Тврдоглавост би могла скупо да га кошта (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Irving je nedeljama unazad tema broj jedan u medijima zbog stava da ne želi da se vakciniše protiv Kovida 19. Te zbog toga nije u mogućnosti da igra mečeve pred domaćom publikom. 

Njujork je pre nekoliko meseci izdao je zakon po kom je posećivanje javnih mesta dozvoljeno jedino uz potvrdu o vakcinaciji, a na tu odluku nije imun ni poznati košarkaš Netsa. 

Sve dok se ne vakciniše, Irving neće moći da igra u Njujorku, a Bruklin Netsi saopštili su da neće biti na raspolaganju treneru ni na gostujućim mečevima, te rizikuje da propusti celu sezonu.

Zbog toga će izgubiti 16.000.000 dolara, pošto će ga Bruklin kazniti za svaku propuštenu utakmicu na domaćem terenu, a potencijalno na stolu ostavlja i dodatnih 185.000.000 koliko je trebalo da mu iznosi novi ugovor.

- Rečeno mi je da Kajri Irving ne planira da se vakciniše. Zbog toga je u opasnosti da izgubi oko 200.000.000 dolara. Ukoliko se ne vakciniše Irving će propustiti celu sezonu, a jedina nada mu je da sačeka da Njujork ukine postojeći zakon. Ipak, prema moji izvorima čelnici grada ne planiraju da to učine u skorije vreme, rekao je Čaranija za „Si-en-en“.

Reprezentativac SAD se prošle nedelje oglasio preko Instagrama. 

- Nisam anti-vakser. Jednostavno se radi o tome šta je dobro za moje telo. Nisam siguran i to je u redu. Svestan sam posledica. Činjenica je da nisam nikoga povredio, niti počinio neki zločin. Ukoliko želite da se vakcinišete, podržavam vas. Uradite ono što je najbolje za vas. Svako treba da radi ono što je najbolje za njega. Ono što me čini tužnim jeste što ljudi gube poslove zbog ovih mandata, rekao je Irving. 

S obzirom da je ova odluka na snazi samo u Njujorku i San Francisku nije isključeno da dođe do trejda, te da bismo Irvinga mogli da gledamo u novom dresu do kraja sezone. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)