UPRSKALI SVE ŠTO SU MOGLI! Najgora sezona u novijoj istoriji je iza KK Partizan, od Savića se očekuje čudo

G. KELIĆ

07. 06. 2021. u 18:13

KADA bi postojao instrument pomoću kojeg bi se moglo izbrisati sećanje, igrači, navijači, uprava i celokupna crno-bela košarkaška javnost bi ga kolektivno iskoristila da iz memorije obrišu sezonu 2020/2021.

УПРСКАЛИ СВЕ ШТО СУ МОГЛИ! Најгора сезона у новијој историји је иза КК Партизан, од Савића се очекује чудо

FOTO: TV Partizan Printskrin

Međutim, pošto takvog nečeg nema, svi oni će morati da se suoče sa realnošću i pogledaju istini u oči. A istina je takva da Partizan iza sebe ima najlošiju rezultatsku sezonu u skorijoj klupskoj istoriji.

Počev od šokantnog poraza u prvom meču u sezoni, u Badaloni od Huventuda i prosutih 15 poena prednosti pred početak poslednjeg kvartala, pa do eliminacije u majstorici polufinala domaćeg šampionata od Mege, "valjak" je išao iz razočaranja u razočaranje, besciljno i neuspešno tragajući za dobitnom formulom.

Nju nije mogao da pronađe prvo Vlade Šćepanović, potom ni Saša Filipovski, a na kraju je bez konkretnih rezultata ostao i Aleksandar Matović. Činjenica da su u toku jedne takmičarske godine promenjena tri trenera, što se nikada u istoriji kluba nije dogodilo, pa do učestalih pogrešnih izmena i nesrećnih povreda u igračkom kadru i rastanka sa doskorašnjim sportskim direktorom Nikolom Lončarom, jasno dokazuje da su kola od starta bila u rikvercu, a niko nije bio dovoljno hrabar i(li) vešt da povuče ručnu.

Simbolični prikaz turobne Partizanove sezone se najtačnije oslikava u poslednjim trenucima takmičenja kada su se u utakmici sa Megom povredila tri igrača - Erik Mika (zglob), Markus Pejdž (rame) i Nemanja Dangubić (članak).

Previše su grešaka crno-beli napravili u organizaciji, selekciji, rukovođenju i za to su debelo kažnjeni, pa zato odgovornost snose svi.

Alibi priče oko pandemije "ne piju vodu" jer život se nastavio, pa zašto ne bi i košarka. Mnogo manji klubovi od Partizana su se prilagodili situaciji i naučili da funkcionišu sa njom, dok je tim iz Humske ulice zavaran prošlogodišnjim uspehom ušao u novo poglavlje i ta opuštenost mu se obila o glavu. Sada svi kao spasioca vide Zorana Savića koji je došao na mesto sportskog direktora.

Jasno je i nekadašnjem proslavljenom reprezentativcu da će morati da zasuče rukave i uđe u rudnik, jer je ogroman posao pred njim. Samo su dva epiloga moguća, ili će crno-bela imperija uzvratiti udarac ili potpuno potonuti!

PRVI PUT BEZ FINALA

JOŠ jedan dokaz katastrofalnoj godini jeste podatak da Partizan prvi put u jednoj sezoni, od sezone 1997/1998. nije uspeo barem da se nađe u jednom finalu takmičenja u kojem učestvuje - u ABA ligi nije ušao u plej-of, u domaćem Kupu i prvenstvu je stao u polufinalu, dok je u Evrokupu ispao u Top 16 fazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a