VEČE REKORDA GALSKIH PETLOVA: Žiru postao najbolji strelac Francuske svih vremena, Loris igrač sa najviše nastupa, a Mbape srušio Pelea!

Novosti online

04. 12. 2022. u 17:41 >> 17:57

SVETSKI šampioni Francuzi krenuli su u odbranu titule bez najboljeg igrača sveta Karima Benzeme, a njegovo mesto u špicu napada galskih petlova zauzeo je Olivije Žiru. Napadač milana na Mundijal je stigao kao drugi najbolji strelac u istoriji reprezentacije Francuske, a vratiće se kao najbolji.

ВЕЧЕ РЕКОРДА ГАЛСКИХ ПЕТЛОВА: Жиру постао најбољи стрелац Француске свих времена, Лорис играч са највише наступа, а Мбапе срушио Пелеа!

FOTO: EPA

Žiru se sa dva gola protiv Australije u prvom kolu izjednačio sa Tijerijem Anrijem, protiv Danske je za 63 minuta igre propustio priliku da se osami na vrhu, protiv Tunisa nije ni igrao, ali je zatresao mrežu poljske u osmini finala.

To je bio njegov 52. gol na 116 utakmica koliko je odigrao od 2011. godine, pa je i u proseku uspešniji od legende Arsenala (0,45 - 0,41 golova po utakmici).

Istovremeno, golman Francuza Igo Loris izjednačio je rekord Lilijana Tirama po broju utakmica u nacionalnom dresu - 142.

Takođe, čuvar mreže Totenhema izjednačio je još jedan rekord čiji suvlasnik je bio Tijeri Anri. On i Fabijen Bartez odigrali su 17 utakmica na finalnim turnirima svetskih prvenstava, a sada im se pridružio Loris, koji će u nastavku Mundijala u Kataru imati priliku da se osami kao rekorder.

FOTO: AP/Tanjug

To su mu omogućili Olivije Žiru i Kilijan Mbape golovima za pobedu protiv Poljske, a mladi napadač Pari Sen Žermena je sa dva gola u mreži Ščensnija postao najbolji strelac na Mundijalima mežu igračima mlašim od 24 godine. Srušio je rekord legendarnog Pelea koji je sedam puta tresao mreže na šampionatima sveta 1958. i 1962.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)